19 [FEB 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 19 februarie 2019

Un dosar greu, la un pas de a fi restituit procurorilor

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1910 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Unul dintre cele mai răsunătoare dosare trimise în instanță de DIICOT, în ultimii ani, cel în care este vizat afaceristul buzoian Dorin Marinescu, zis ”Piticu” este pe cale să se întoarcă definitiv pe masa procurorilor DIICOT. Decizia a fost luată, în urmă cu puțin timp, de judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești și poate fi contestată.

Instanța a apreciat că neregularitățile constatate în camera preliminară nu au fost remediate de procurori așa că a decis să restituie dosarul. Soluția, în cazul în care ar rămâne definitivă, ar contura un eșec al DIICOT Buzău. Asta pentru că, odată restituit, ancheta trebuie refăcută, dar apar mai multe probleme. Procurorul de caz s-a pensionat, iar cauza trebuie repartizată altui anchetator. Între timp, judecătorii au decis, tot în camera preliminară, să excludă toate probele rezultate din supravegherea tehnică. În cazul lui Dorin Marinescu ancheta va fi dificilă și pentru că, între timp, a apărut o decizie a CCR care stabilește că rapoartele de inspecție fiscală nu constituie probe în procesul penal. De notat că acest dosar se află în instanță de un an și 9 luni, fără să ajungă la judecata pe fond. Cauza a rămas în camera preliminară, a fost restituită de două ori DIICOT și a ajuns în mai multe rânduri la instanța supremă.  


În acest dosar, afaceristul Dorin Marinescu, zis ”Piticu”, a fost trimis în judecată alături de alți doisprezece inculpați, printre care un judecător, un lichidator judiciar și patru polițiști. Etichete: DIICOT |  Marinescu |  Piticu |  dosar
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU