04 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 04 iulie 2019

Un cunoscut general s-a stins din viață

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1577 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro


Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Buzău, generalul de brigadă Nicolae Enache s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Nicolae Enache a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial iar în luna octombrie ar fi împlinit 97 de ani.

Generalul Nicolae Enache, devotat uniformei militare şi având un respect total pentru credința și valorile neamului românesc, s-a născut la 13 octombrie 1922, în Valea Tutovei, un sat la 35 km de Bârlad.
A fost încorporat, la 1 aprilie 1943, în Regimentul 12 Infanterie Bârlad și a luptat pe ambele fronturi în cel de-Al Doilea Război Mondial.
”Noi toți, militari și civili, cei care l-am cunoscut și admirat ca om cu o sensibilitate și căldură umană incredibile, cu o deosebită aură profesională și cu respect pentru tradiţia militară, îi vom păstra o amintire vie”, au transmis reprezentanții Diviziei 2 Infanterie Getica.
Funeraliile cu onoruri militare vor avea loc în data de 05.07.2019, începând cu ora 11.00, în cimitirul ,, Sf. Împărați Constantin și Elena” Buzău, cu participarea unor subunități de onoare din cadrul unităților Jandarmeriei Române, I.S.U. Buzău și Divizia 2 Infanterie ,, Getica”.
Etichete: deces |  Nicolae Enache |  veterani |  generalul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU