04 [AUG 15] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 august 2015

Un copil de 3 ani cu ADHD a murit căzînd pe scări

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
2 voturi 1193 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro
Un copil de 3 ani cu ADHD a murit căzînd pe scări

Copilul în vîrstă de 3 ani ajuns în comă la spital în urmă cu două luni a murit. Direcţia de Asistenţă Socială  şi Protecţia Copilului au deschis o anchetă pentru a constata dacă nu cumva băieţelul este victima unei agresiuni şi nu a unui accident aşa cum au declarat părinţii acestuia. Protecţia Copilului îşi continuă ancheta paralel cu cea a organelor de poliţie. În cazul în care cercetările vor scoate la iveală că micuţul a fost victima unei violenţe intra-familiale atunci se întrunesc toate condiţiile astfel încît celălalt copil al familiei să fie internat, pentru a fi protejat, într-un centru de asistenţă. 

Internat în stare gravă

Un copil în vîrstă de 3 ani şi 3 luni dintr-o familie de romi din municipiul Buzău ajungea în data de 23 mai în stare gravă la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Micuţul prezenta leziuni la nivelul capului şi în zona abdominală, intrînd ulterior în stop cardio-respirator. Medicii buzoieni l-au resuscitat la acel moment timp de cîteva minute şi au reuşit să îl stabilizeze, dar au decis să îl trimită la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, acolo unde exista aparatura necesară intervenţiilor în astfel de cazuri grave. La sfîrşitul lunii iulie, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţia care s-a interesat de caz încă din debut, a primit o notificare conform căreia micuţul nu a reuşit să supravieţuiască. “În toată perioada în care copilul a fost spitalizat s-a păstrat legătura cu primăria de domiciliu. Ne-au informat cu privire la starea de fapt a copilului şi a stării de sănătate. Ultima informaţie ne-a venit de la primăria de domiciliu care a anunţat că a murit copilul”, a declarat Roxana Kovaci, purtător de cuvînt DGASPC Buzău.

Lovituri suspecte

Părinţii au spus medicilor, asistenţilor sociali şi poliţiştilor că cel mic ar fi căzut pe scării. Potrivit unor surse medicale şi din Poliţie, urmele de lovituri găsite pe trupul copilului ar fi mai vechi existînd suspiciuni serioase că micuţul ar fi fost maltratat de către părinţi. În cazul în care se confirmă faptul că cel mic ar fi fost victima unor agresiuni atunci Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ar putea lua măsuri împotriva familiei în sensul că celălat copil ar putea fi internat, pentru protecţie, într-un orfelinat. “Echipe ale DGASPC au efectuat vizite la domiciliul familiei Din punct de vedere social copiii aveau condiţii minime de trai dar care respectau condiţiile de creştere în familie. În acest moment punem la dispoziţia organelor de cercetare toate documentele care ar putea să ajute în rezolvarea cazului”, a afirmat Roxana Kovaci, purtător de cuvînt DGASPC Buzău. 

Legiştii spun că micuţul s-a zdrobit pe scări

Pe de altă parte, medicii legişti de la Spitalul Marie Curie afirmă că, după autopsie s-a constatat că micuţul a murit din cauza leziunilor grave produse de căderea pe scări. Aşadar, adevărul s-ar învîrti în jurul ideii că băieţelul, suferind şi de ADHD fie a fost insuficient supravegheat fie a fost pur şi simplu aruncat pe scări. Oricum, un copil cu ADHD e foarte dificil de supravegheat asta însemnînd că misterul rămîne.


Etichete: ADHD |  copil |  mort |  ancheta |  scari
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU