27 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 27 septembrie 2018

Un buzoian cumpără din banii lui copaci pentru reîmpăduriri

Andreea Zaleschi alte articole de Andreea Zaleschi
2 voturi 7050 vizualizari 0 comentarii
Sursă foto: Facebook.com/ Adrian Tree Planting Viforâta

Printre defrişări şi imagini cu pământul cât mai pustiit de verdele care-i aparţine, un buzoian cumpără copaci pentru a-i planta şi a împăduri melea­gurile pe care le străbate şi pe care le numeşte cu drag „aca­să”. „Plantare copaci” se numeşte evenimentul organizat pe Facebook de Adrian Sus­­china şi care îndeam­nă la împădurit oameni care vor să dea o mână de ajutor. El a cumpărat în jur de 150 de copaci, iar acum tot ceea ce îi mai trebuie este bună voin­ţa oamenilor de a oferi o mână de ajutor la împădurit.  Cum i-a venit ideea și ce l-a determinat, ne explică el însuși:  „Ideea e mai veche,  am fost fascinat de natură din copilarie,  participând mai târziu ca voluntar la curățarea unor păduri, la plantări, atât în ţară cât și în străinătate. După o perioada de locuit afară m-am întors cu  câțiva ani în urmă pentru a împăduri acest pământ moștenit, fiind degradat, ca întreaga zonă de altfel, datorită tăierilor și pășunatului intensiv. Iar motivația a fost pur și simplu de a avea grijă de teren, astfel că în 2016 am mutat rulota pe el, l-am îngrădit și am început să-lplantăm.”, a declarat, pentru Șansa News, Adrian Suschina.  

Plantarea de pomi fructiferi și salcâmi va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, pe 27 octombrie, în comuna Berca, lângă Viforâta. Transportul se va realiza cu sprijinul pri­măriei, aceștia punând la dispoziție un microbuz, după cum ne-a explicat și Adrian. De asemenea, la această plantare participă și grupul deja cunoscut, Buzăul curat, care alături de Diana Rus, colaborează și la această inițiativă pentru Buzău. „Da, noi am avut câțiva prieteni și voluntari în fiecare an, pentru toamna asta se anunță un grup mai numeros, și inimos, de la Buzăul curat, cărorale mulțumesc din nou pe această cale.”, a mai spus Adrian Suschina. Pentru plecarea la Viforâta, toate detaliile le găsiți pe grupul „Plantare copaci” - LINK AICI.


Sursă galerie foto: Facebook.com/ Adrian Tree Planting ViforâtaEtichete: banii |  buzoian |  copaci |  cumpără |  pentru |  reîmpăduriri
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU