20h 41' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 15 mai 2019

UPDATE Avion,prăbuşit lîngă Nehoiu,doi morti.Cine sunt victimele

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 2887 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [20:41] 15 MAI 2019 ›
Pilotul avionului de mici dimensiuni prăbuşit miercuri după-amiază în zona barajului Siriu este un cunoscut om de afaceri din Cluj. Mihai Covaciu este un dezvoltator imobiliar care a investit masiv în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj

Conform siteului stiripesurse.ro,omul de afaceri este un pasionat al zborului si deţine brevet de mai bine de 5 ani. In afacerea lui, mobilitatea este foarte importantă, aşa că Mihai Covaciu şi-a cumpărat propriul avion, pe firmă, un Pegna 2008,  pentru mai multă mobilitate. Miercuri a plecat de pe aerodronul din Ghimbav cu un client căruia i-a vândut o casă la Râşnov, Liviu Bucăţică, un afacerist din Constanţa, fratele Corinei Martin, fostă șefă în turism. Se pare că acesta din urmă a făcut o vizită la Râşnov pentru a vedea stadiul construcţiei iar acum trebuia să ajungă rapid înapoi la Constanţa. Mihai Covaciu s-a oferit să-l ducă la Constanţa şi au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare acesta a dispărut de pe radar.
 
Mai multe amanunte AICI


 UPDATE [17:56] 15 MAI 2019 ›
Surse din anchetă anunță că unul dintre cei doi bărbați care și-au pierdut viața în urma  accidentului aviatic de astăzi de la Nehoiu ar fi un om de afaceri din Râșnov.El derula afaceri în Cluj Napoca, fiind un cunoscut dezvoltator imobiliar. Cealaltă victimă ar fi tot din Râșnov. De menționat că identitatea celor doi nu a fost, însă, confirmată oficial de anchetatori până în acest moment.
Reamintim, avionul de mici dimensiuni în care se aflau cei doi bărbați s-a prăbușțit într o zonă greu accesibilă la Nehoiu, în această după amiază. Cei doi bărbați au fost găsiți decedați de către salvatori.UPDATE [16:32] 15 MAI 2019 › Evenimentul se confirmă, în aparat se pare că erau două persoane, iar avionul aparţine unui om de afaceri.

Prăbuşirea avionului de mici dimensiuni din apropierea oraşului Nehoiu a fost confirmată oficial de către autorităţile în domeniu. Aceleaşi surse au precizat că la bordul aparatului se aflau două persoane, ambele fiind decedate.

Purtătorul de cuvînt al Instituţiei Prefectului, Gabriel Cosma, spune că la locul evenimentului s-au deplasat efective ale Poliţiei, Jandarmeriei, I.S.U., Ambulanţă şi primarul oraşului Nehoiu, Ionuţ Milea.

Surse de presă susţin că la faţa locului s-a găsit un rucsac care conţinea documente de identitate ale unui cetăţean din judeţul Cluj. De asemenea, se vehiculează ideea că aparatul de zbor nu era omologat şi mai fusese implicat într-un eveniment la Topoloveni, judeţul Argeş.Autorităţile din Buzău au intrat în alertă după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 şi a anunţat că într-o zonă greu accesibilă a găsit bucăţi dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni. Spre locul indicat au plecat poliţişti, pompieri, jandarmi şi echipaje de la Ambulanţă.

Conform mediafax.ro care citeaza reprezentanţilor ISU Buzău, un localnic din Nehoiu a sunat, în jurul orei 15.30, la 112 şi a anunţat că a văzut o aripă dintr-un avion ce pare de mici dimensiuni.

Descoperirea a fost făcută într-o zonă greu accesibilă.

„A zis că a văzut o aripă, aşa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbuşire. Forţele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoaşterii şi pentru intervenţie în cazul în care este nevoie”, au declarat sursele citate.

Spre locul indicat au plecat poliţişti, pompieri, jandarmi şi echipaje de la Ambulanţă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi căzut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiaşu-Valea Nehoiului.

„Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni. La nivelul judeţului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi şi poliţişti pentru derularea acţiunilor de căutare-salvare. De asemenea, s-a luat legătura la unitatea de aviaţie din judeţul Buzău şi la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Legat de prăbuşirea avionului, reprezentanţii Prefecturii Buzău spun că nu ştiu să fi existat vreo aprobare pentru survol. În zonă plouă continuu, însă nu a fost furtună.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu ştiu de existenţa vreunei aprobări de survol.

„În momentul de faţă nu se cunoaşte că ar exista aprobare pentru survol în zonă. Două persoane sunt decedate, dar nu se ştie indentitatea lor. Nu se ştie locul de unde a decolat, epava a fost găsită acum 10 minute. Foarte urâtă este vremea. De noaptea trecută a plouat continuu, iar plafonul de nori e destul de jos, însă nu a fost furtună", a spus Gabriel Cozma.

 Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit cu puţin timp în urmă în apropierea oraşului Nehoiu. Informaţia a fost confirmată de primarul localităţii, Ionuţ Milea, care se deplasează către locul evenimentului aflat la circa 2 km de oraş. Aceeaşi sursă precizează că în locul în care aeronava a fost reperată nu se poate ajunge decît cu piciorul, fiind în mijlocul unei păduri.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvînt al I.S.U. Buzău, George Creţu, spune că cineva a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut în pădure o parte din ceea ce ar putea fi o aripă de avion, dar nu s-au raportat zgomot suspect, fum sau alte date care să confirme un accident.

Vom reveni cu amănunte.
Etichete: avion |  lîngă |  Nehoiu |  prăbuşit
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU