27 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 27 aprilie 2020

Ultimele vești despre aparatul Real Time PCR cu care vor fi testați buzoienii ! Când va fi pus în funcțiune

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2833 vizualizari 0 comentarii

Autoritățile județene înaintează un nou termen la care aparatul care depistează coronavirusul va putea fi pus în funcțiune la Buzău.  Estimat a fi functional în jurul datei de 15 mai, aparatul ar putea fi pus la treabă mai devreme, se pare, la începutul lunii viitoare. 
Până la acest moment, potrivit conducerii Prefecturii Buzău, a fost finalizată  etapa de amenajare a spațiului în care va funcționa laboratorul de testare pentru Covid-19, fiind amplasate componentele aparatului. Personalul care va deservi aparatul Real Time PCR urmează să meargă la cursuri de specializare, iar în zilele următoare sunt așteptate să ajungă la Buzău ultimele componente ale PCR-ului. 
”Laboratorul de Biologie Moleculară în care va funcționa aparatul Real Time-PCR este gata și au început să se livreze și componentele aparatului de testare. Astfel, la Buzău au ajuns: pentru camera de prelucrare a probelor și extracție ARN/ADN-ului: agitator tip Vortex; aparat pentru curățarea/purificarea aerului, cu recirculare, cu lampa UV; pentru camera de preparare a reactivilor PCR: hotă PCR (pentru preparare mixuri) cu masa inclusă; pentru camera pentru reacțiile PCR: exicycler 96 RT PCR, cinci canale, calculator inclus; reactivi pentru testare; ExiPrep 16 Viral DNA/RNA; AccuPower SARS-Cov 2 Real Time PCR kit. Au mai fost achiziționate și hota bacteriologică, autoclav, cititor cod de bare și imprimantă cu cod de bare, laptop și imprimantă, combină frigorifică, precum și mobilierul aferent. În următoarele zile, așteptăm și ultimele componente, iar cele două echipe care vor deservi PCR-ul vor merge la cursuri de specializare. Aceștia sunt ultimii pași de urmat înainte de a începe activitatea de testare aici la Buzău”, a explicat Ramona Fătu, chimist principal în cadrul DSP Buzău. 

Așadar, noul termen avansat pentru activarea PCR-ului este începutul lunii mai. 
Din acel moment, probele recoltate de la suspecții de coronavirus nu vor mai fi trimise la București pentru analiză ci vor fi făcute la Buzău iar rezultatele vor veni mult mai repede, ceea ce va permite o mai bună gestionare a cazurilor de COVID-19. 
Buzăul are 16 cazuri de de Covid-19, cele mai puține din țară, și nici un deces. De asemenea, nici un cadru medical din județ nu este infectat cu coronavirus la acest moment.  Etichete: aparatul |  buzoienii |  despre |  testați |  Ultimele |  vești
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU