13 [IAN 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 13 ianuarie 2020

Ultimele evoluții în cazul dezastrului de la Stâlpu

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2852 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Acțiunea de ecarisare a miilor de porci carbonizați într-un incendiu, la o fermă din Stâlpu, este în plină desfășurare. În ultimele două zile s-a lucrat intens astfel încât cadavrele să poată fi îngropate cât mai repede iar terenul curățat, pentru a fi înlăturat orice risc. Sâmbătă, au fost îngropate 1.100 de cadavre de suine iar duminică alte 500. Se estimează că, în cursul zilei de luni, prima hală a fermei distruse de foc va fi ecarisată, iar acțiunea de îngropare a cadavrelor de aici va fi finalizată.
”Am 20-30 oameni în curte  pe care I-am adus, îi plătesc și cu care ecarisez zona și 2 utilaje pe care mi le-a dat primarul din localitate. DSVSA vine în fiecare zi, ei au fost în teren fiecare zi, dare i și-au spus punctual de vedete, porcii trebuie îngropati urgent pentru că altfel poate să devină o situație mult mai urâtă decât este”, a declarat  Miron Dascălu, unul dintre proprietarii fermei.

Specialiștii DSVSA Buzău  anunțau vineri că intenția este ca cel târziu la finele acestei săptămâni, pe terenul din Stâlpu să nu se mai găsească nicio urmă a dezastrului produs de incendiul înregistrat în urmă cu mai bine de o săptămână.
Reamintim, un incendiul devastator a omorât circa 10 mii de porci și a distrus două hale și aparatură de ultimă generație, de la o fermă de animale din Stâlpu.
În total o pagubă pe care proprietarii o estimează la peste 8 milioane de euro, bani pe care cei trei asociați nu îi vor putea recupera, în lipsa unei asigurări.

Etichete: cazul |  dezastrului |  evoluții |  Stâlpu |  Ultimele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU