24 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 24 mai 2018

Ultima soluţie! Vaccinare din uşă în uşă

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 1782 vizualizari 0 comentarii


Din uşă în uşă, aşa va decurge vaccina­rea împotriva rujeolei, de la 1 iunie. Dată fiind explozia de cazuri de rujeolă înregistrate la nivelul întregii ţări, Ministerul Sănătăţii anunţă că cel mai probabil de la 1 iunie, autorităţile de sănătate publică vor demara o campanie intensă de vaccinare. Acțiunea se va desfășura din ușă în ușă în colectivitățile unde rata de vaccinare e redusă și sînt multe cazuri de boală. Medical epidemiolog Carmen Scîntei din Direcția de Sănătate Publică Buzău susține însă că tot vor fi părinți care vor refuza să și vaccineze copiii, nedîndu-şi seama că astfel îi pun în pericol. Însă e şi o veste bună: în ultima vreme tot mai multe persoane de etnie romă,  categorie în rîndul căreia medicii se lovesc de refuzuri, cer să le fie imunizați copiii.
Fenomen scăpat de sub control

În regiune, rujeola pare că a scăpat de sub control, în regiune! Sînt zeci de bolnavi în Buzău, Vrancea, Galați și Brăila. Cea mai gravă situație e însă la Fetești în județul Ialomița. Încă din decembrie, anul trecut, autoritățile încearcă să închidă un focar existent în cartierul Vlașca din municipiu. La momentul de față, focarul înre­gistrează 69 de cazuri de rujeolă. Boala este prezentă în rîndul copiilor cu vîrste cuprinse între 5 și 12 ani. Autoritățile sanitare din Ialomița susțin că evoluția fulminantă a bolii a fost generată de numărul mare de copii nevaccinați. La momentul de față peste 500 de copii din Ialomița trebuie imunizați împotriva rujeolei. Părinții lor nu acceptă însă vaccinarea astfel că autoritățile de sănătate publi­că se luptă cu morile de vînt. 
...13.300 de cazuri
Și nu doar în Ialomița rujeola face victime. În ultima săptămînă au fost înregistrate 37 de noi cazuri de boală în județul Buzău și alte 26 în județul Vrancea. La Buzău, deși rujeola face săptămînal victime, în frigiderele DSP nu mai e nici un vaccin ROR care să țină boala departe. Abia spre finele lunii în teritoriu ar putea ajunge 5.700 de doze de vaccin împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului. La nivelul întregii țări, de la debutul epidemiei au fost înregistrate peste 13.300 de cazuri de rujeola, iar 54 de oameni care au contractat boala au murit din cauza complicațiilor.
Etichete: soluţie |  Ultima |  Vaccinare
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU