17 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 17 aprilie 2018

Uite pontoanele, ba nu-s! Podul alternativ de la Mărăcineni, blocat

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
4 voturi 2325 vizualizari 0 comentarii

Amenajarea podului de pontoane în apropiere de podul de la Mărăcineni, care va închis pentru a intra într-un amplu proces de reabilitare, este incertă la acest moment. Ministerul Apărării Naționale a condiționat instalarea podului cu decretarea stării de urgență, la nivelul județului Buzău. Altfel, Ministerul Apărării poate reaaliza podul de pontoane numai în baza unui contract încheiat cu administratorul podului, respectiv Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Însă, până acum CNAIR nu a parafat contractul în baza căruia MApNn să dispună aducerea de la Brăila și montarea pontoanelor. Porivit unor surse din CNAIR, realizarea podului de pontoane în amonte de podul Mărăcineni ar costa circa 50 de miliarde de lei vechi. 


”Așteptăm. Pînă ieri, la finalul programului nu se semnase contractul. În momentul în care se va semna, se va monta podul…Eu sper că nu există riscul ca acest contract să nu se încheie, noi am trimis o adresă la CNAIR ieri cu privire la obligativitatea de a lua toate măsurile pentru ca, după închiderea podului, să nu se creeze blocaje.” a explicat prefectul județului Buzău, CArmen Ichim. 


Autoritățile județene iau în calcul în acest caz inclusiv varianta ca podul de pontoane să pice. 
”Variante sunt mai multe. Una ar fi devierea traficului greu pe altă rută și luăm în calcul acest scenariu.Dar, nu putem noi să luăm decizia. Noi am spus clar că nu permitem ca buzoienii să suporte riscurile apariției unor blocaje. Asta le-am comunicat.”a mai declarat prefectul Carmen Ichim. În cazul în care nu va fi amenajată o cale rutieră alternativă, autorităţile locale ar putea răspunde prin sistarea acordului pentru începerea lucrărilor de la Podul Mărăcineni.  În cazul în care CNAIR se va înțelege cu MApN și va semna contractul pentru podul de pontoane, obiectivul va fi amenajat în circa 3 zile, după care se va da startul lucrărilor la podul de la Mărăcineni, peste rîul Buzău, obiectiv strategic care leagă Muntenia de Moldova.Etichete: blocat |  MApN |  pontane |  prefect Buzau |  pod Maracineni
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 1   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU