28 [IAN 15] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 28 ianuarie 2015

Ucigaşul italian al infirmierei din Râmnicu Sărat a fost eliberat

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1490 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

La nici cinci ani după ce a ucis-o cu o lovitură de pumn pe infirmiera Maricica Hăhăianu, din Râmnicu Sărat, italianul Alessio Burtone, a fost eliberat şi încredinţat serviciilor sociale.

Potrivit legilor italiene, ucigaşul care a stat patru ani în arest şi în arest la domiciliu, va avea libertate de mişcare şi va putea merge la muncă, dar va trebui să se întoarcă acasă înainte de opt seara.

Maricica Hăhăianu, o tânără de 32 de ani, din Râmnicu Sărat, plecată să muncească în Italia, a fost agresată într-o staţie de metrou, din Roma, de italianul Alessio Burtone, în vârstă de 20 de ani. Între cei doi a avut loc un schimb de replici care a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. După câteva zile, medicii italieni anunţau că românca a intrat în comă ireversibilă, având “edem cerebral grav”. La câteva ore, Maricica Hăhăianu a murit.

Criminalul, Alessio Burtone, a fost condamnat, în primă instanţă, la nouă ani, deşi Procuratura ceruse douăzeci. După nouă luni, sentinţa de apel a redus pedeapsa cu un an, în iulie 2014, fiind condamnat definitiv la opt ani. Acum este liber şi a fost încredinţat serviciilor sociale. El nu are voie să iasă seara sau să frecventeze persoane violente.
Etichete: eliberat |  infirmierei |  italian |  Râmnicu |  Sărat |  Ucigaşul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU