23 [IUL 14] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 23 iulie 2014

Ucigașul hoțului de tractoare, angajat al ISU București

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
2 voturi 1307 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Ucigașul hoțului de tractoare - angajat al ISU București


COMUNICAT
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău este imputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:


Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a finalizat măsurile pentru identificarea presupuşilor autori ai actului infracţional din data de 13.07.2014 din oraşul Pogoanele.


Întrucât din cercetările întreprinse a rezultat că unul dintre presupuşii autori este angajat al unei instituţii cu statut militar s-a verificat competenţa şi   s-a declinat cauza în integralitatea ei în favoarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.


Precizăm că în conformitate cu noile reglementări în materie procesual penală, în cazul infracţiunilor săvârşite de militari, indiferent de natura acestora, urmărirea penală se efectuează în mod obligatoriu de procurorul militar faţă de toţi participanţii la săvârşirea infracţiunilor comise de militari.În urmă cu nici două săptămâni, un caz ieșit din comun a șocat întreaga opinie publică din Buzău. Un bărbat din Pogoanele a avut parte de o moarte cumplită, care i s-a tras de la o obsesie: aceea de a fura tractoare pentru a se plimba.

 Pasiunea neobișnuită i-a adus trei condamnări la închiosoare, însă cu ultimul furt omul și-a semnat, practic, condamnarea la moarte.

 Proprietarul tractorului, însoțit de alte persoane, l-a prins şi l-a legat, după care a chemat poliția. El nu s-a mulțumit doar să-l imobilizeze pe hoțul de tractoare  și să aștepte poliția, ci, l-a snopit în bătaie.

Polițiștii l-au dezlegat și l-au urcat în dubă, dar în drum spre secţie bărbatul a început să se simtă tot mai rău, acuzând dureri puternice. Duba s-a oprit la Centrul Medical de Permanenţă din Pogoanele, însă nu a mai apucat să fie consultat de un medic. Bărbatul a murit la scurt timp după ce a fost coborât din mașina poliției, chiar în fața unității medicale, iar orice încercare de resuscitare a eșuat.

Verdictul medicilor legiști în acest caz a fost clar: moartea bărbatului a fost cauzată de leziunile grave care i-au fost provocate în timpul bătăii. Parchetul Buzău a început imediat cercetările în acest caz, proprietarul tractorului fiind acuzat de omor.

Între timp, însă, au apărut date noi din anchetă.

Surse oficiale au precizat în exclusivitate pentru Focus TV că Parchetul Buzău și-a declinat competența cercetărilor în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București. Aceleași surse precizează că dosarul ar fi plecat spre Capitală în cursul zilei de ieri, însă momentan procurorii buzoienii nu doresc să ofere detalii despre acest caz. Motivul pentru care cercetările vor fi continuate de Parchetul Militar este acela că proprietarul tractorului este militar. El este plutonier major în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealu Spirii București.

Prin urmare, procurorilor militari le revine acum sarcina să continue cercetările și să stabilească gradul de vinovăție al proprietarului tractorului, suspectat de omor.
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU