10 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 10 septembrie 2019

Trupul militarului Ciprian Ștefan Polschi, adus acasă

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3104 vizualizari 0 comentarii
Trupul militarului Ciprian Ștefan Polschi, adus astăzi acasă

Militarul buzoian Ciprian Ștefan Polschi, răpus în Kabul săptămâna trecută, este adus marți, în țară. El va fi înmormântat joi, cel mai probabil, în Cimitirul Eroilor din Buzău.

 Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, de asemenea căzut la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, este programată marți, 10 septembrie,  în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.  De acolo, buzoianul va fi adus acasă, la familie. Înmormântarea militarului buzoian va avea loc, cel mai probabil, joi, în Cimitirul Eroilor, acolo unde își dorm somnul de veci și alți camarazi de-ai săi, uciși în teatrele de operații. Luni, Ciprian Ștefan Polschi a fost numit cetățean de onoare al municipiului Buzău, prin votul consilierilor municipali, care au aprobat, totodată, și acordarea unui sprijin financiar familiei în cuantum de 10 mii de lei.
Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, și-a pierdut viața joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.  Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul.
Cei doi eroi au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.
Etichete: acasă |  astăzi |  Ciprian |  Ștefan |  militarului |  Polschi |  Trupul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU