23 [MAI 13] ACTUALITATE Buzau
Joi, 23 mai 2013

Transportatorii renunţă la protestele de astăzi

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 1051 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Patronatele din transporturi trebuiau să declanşeze, noaptea trecută, ample proteste pe şoselele din România. A existat chiar şi temerea autorităţilor că şoferii de tiruri vor bloca traficul în anumite puncte, dar deocamdată transportatorii şi poliţiştii sunt într-un joc de-a şoarecele şi pisica.

Transportatorii rutieri au renunţat însă la acest protest, după o întâlnire cu rprezentanţii Ministerului Transporturilor, unde s-a stabilit un calendar pentru revizuirea mai multor prevederi legislative.

Oamenii legii au stat cu ochii pe şosele să vadă ce se întâmplă. La Buzău, protestele erau anunţate să înceapă de astăzi dimineaţă.

Amenzile mari, taxele impuse pe unele drumuri judeţene sau lipsa şoselelor de centură sunt doar câteva dintre problemele care îi nemulţumesc pe transportatori pentru că le afectează direct activitatea. Nerezolvate în timp, doleanţele patronatelor din acest domeniu au răbufnit.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii mai multor organizaţii patronale din transportul rutier a aflat multe din "problemele reale" ale acestui sector. Acestea trebuie rezolvate în cel mai scurt timp pentru că sunt legate de eficienţa activităţii, de o "abordare dreaptă a greşelilor şi a muncii acestor oameni", a adăugat ministrul.

Începând de săptămâna viitoare mai multe comisii şi subcomisii formate din reprezentanţi ai ministerului şi ai
transportatorilor vor lucra pe cateva obiective precise, vizându-se găsirea modalităţilor pentru aplicarea cât mai corectă a legislaţiei actuale, modificări legislative care să ducă la simplificarea unor acte normative, dar şi găsirea de soluţii de lobby în ţările vecine României pentru înlăturarea unor probleme cu care se confruntă transportatorii.

Intenţia transportatorilor români de a organiza proteste a fost anunţată de oficialii din Ministerul român de Externe şi ţărilor vecine, tocmai pentru că exista riscul să apară blocaje pe şoselele de la noi, pe care circulă şi transportatori internaţionali.Etichete: Buzau |  Greva |  Protest |  Transportatori
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU