23 [MAR 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 23 martie 2016

Traficanţii de droguri fugăriţi prin mijlocul Buzăului au ajuns în instanţă

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 2314 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Dosarul traficului de droguri pe relaţia Buzău-Vrancea, instrumentat de procu­rorii DIICOT vrînceni, a ajuns pe masa judecătorilor. După cîteva luni de cercetare, timp în care majoritatea inculpaţilor au ajuns în arest preventiv, ei au fost trimişi în judecată.              

Procurorii se bazează pe probe solide, printre care inclusiv droguri ajunse în posesia lor după ce au fost vîndute unui investigator sub acoperire. Un buzoian, capul grupării de traficanți de droguri, și doi vrînceni, dealeri în Focșani și Mără­șești, au fost primii arestați în dosar. În total au fost trimise în judecată 7 persoane.  

Tranzacţie la Buzău 
 
Totul a început în noiembrie anul trecut, cînd centrul municipiului Buzău a fost scena unei urmăriri ca în filme, în urma căreia trei traficanţi de droguri au fost prinși în timp ce încercau să perfecteze o tranzacție. Un buzoian, Mădălin Apostu, despre care procurorii DIICOT spun că era liderul grupării, încerca să vîndă 1 kg de cannabis. Cumpărători - doi vrînceni, dintre care unul, dealer pe piața din Focșani, era medic dentist. 

Întîlnirea a avut loc în zona intersecției dintre bulevardul Unirii și strada Prutului, unde medicul traficant a venit însoțit de un alt tînăr. Cel din urmă trebuia să-i dea buzoianului autoturismul său, în valoare de circa 5 mii de euro, în schimbul căruia vrîncenii trebuiau să primească drogurile pe care urmau să le plaseze pe piața neagră din Focșani. Cei 3 nu s-au înțeles la preț, tranzacția nu a avut loc, însă chiar în acel moment au fost suprinși de anchetatori. 

„Alexandru Cristian a fost prins în flagrant împreună cu Marius Avram cînd achiziționau de la Mădălin Apostu canditatea de 49,74 grame de cannabis în scopul comercializării și consumului, după ce în prealabil au intenționat să efectueze un schimb au autoturismului marca Mercedes clasa E contra unui kilogram de cannabis, însă tranzacția nu s-a finalizat”, se arată în rechizitoriul DIICOT Vrancea.

Încolțiți, traficanții au fugit, dar după o goană nebună prin centrul Buzăului au fost pînă la urmă prinși.  Conform anchetatorilor, liderul grupării, Mădălin Apostu, era furnizorul pentru piețele de droguri din Focșani, Mărășești și București. 

El avea de altfel o plantație de cannabis, descoperită de procurori în urma perchezițiilor, în satul Mierea din comuna Vernești. Anchetatorii au găsit la acesta o cantitate impresionantă de cannabis, peste 22 de kg și jumătate, în valoare de peste o sută de mii de euro. Pînă în acel moment, Apostu vînduse pe piața neagră cel puțin o cantitate egală cu cea descoperită în timpul perchezițiilor.

Un alt buzoian, arestat în lipsă

Pe rînd au ajuns în arest preventiv 6 persoane, traficanţi pe raza judeţelor Buzău şi Vrancea. Printre ei şi un individ din Mărăşeşti, care a dovedit că nu şi-a ales clienţii pe sprînceană. Filaţi de mai multă vreme de anchetatori, el a vîndut haşiş unui investigator sub acoperire. Toţi cei 6 traficanţi aflaţi în arest preventiv au fost trimişi în judecată de procu­rorii DIICOT vrînceni. În judecată a fost trimisă şi o a 7-a persoană, buzoianul Mădălin Sociu, în stare de arest în lipsă. Acesta era mîna dreaptă a liderului grupării, pe care îl ajuta să aibă grijă de plantaţia de cannabis, dar şi transportînd droguri în Vrancea, ori de cîte ori era nevoie.Etichete: ajuns |  Buzăului |  droguri |  fugăriţi |  instanţă |  mijlocul |  Traficanţii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU