10 [SEP 13] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 10 septembrie 2013

Torţionarul Vișinescu, internat în spital cu o zi înaintea audierilor

Radu Drăguţ alte articole de Radu Drăguţ
0 voturi 873 vizualizari 0 comentarii radudragut@sansanews.ro

Fostul comandant al închisorii comuniste din Râmnicu Sărat, Alexandru Vișinescu, a fost internat, luni, în spital, potrivit surselor DeCe News. 

Acuzat de omor deosebit de grav, locotenent-colonelul în rezervă urma să fie audiat, marți, la ora 10:00, pentru a doua oară, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Parchetul Instanței Supreme a început audierile în dosarul lui Alexandru Vişinescu pe 30 august. 

El este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de genocid, procurorii acuzându-l că în perioada 1956-1963, când a condus penitenciarul comunist din municipiul buzoian Râmnicu Sărat, a supus deținuții la tratamente inumane, privându-i de hrană, asistență medicală și bătându-i în mod sistematic.

Alexandru Vișinescu a fost timp de șapte ani comandant al închisorii comuniste din Râmnicu Sărat, supranumită și ”Închisoarea Tăcerii”. 

Bătrânul, care are acum 89 de ani și locuiește în București, a condus corpul de represiune al închisorii râmnicene, în care deținuții erau bătuți, subnutriți și umiliți. 

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a identificat 35 de astfel de persoane, cu funcții de conducere în aparatul represiv comunist, iar numele lor va fi dezvăluit în următoarea perioadă.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU