24 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 24 martie 2020

Tonete luate de vânt pe Platoul Dacia

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2753 vizualizari 0 comentarii

Vântul a atins marți la Buzău valori rar întâlnite în această perioadă a anului. După ce ieri temperaturile înregistrate erau de cinci ori mai mici decât în aceeași zi a anului trecut, astăzi, vântul a avut la rafală 90 de kilometri pe oră, în oraș. Viteza a fost atât de mare încât un camion a ajuns de-a curmezișul soselei, iar mai multe tonete de aflate pe platoul Dacia au fost aruncate la câțiva metri distanță. 

Episodul de vreme severă de la începutul primăverii astronomice continuă. După ce ieri temperaturile scăzute și precipitațiile au dat bătăi de cap buzoienilor, astăzi vântul puternic a fost cel care a creat probleme. Măsurătorile din Buzău au indicat valori ale vântului rar întâlnite în această perioadă a anului. 90 de kilometri pe oră a fost viteza maximă înregistrată astăzi în oraș, în jurul orei 11.00. Rafalele de vânt au fost atat de puternice încât un camion a ajuns de-a curmezișul șoselei, aproape de municipiul Buzău. Remorca  autotrenului cu număr de Sibiu a fost răsturnată de vânt iar șoferul a pierdut controlul întregului ansamblu. Timp de o oră, traficul pe Drumul Județean 203D s-a derulat cu dificultate din cauza camionului care a rămas blocat pe carosabil aproape de intersecția cu șoseaua spre satul Pogonele. 

Și în municipiul Buzău vântul a creat probleme. Trei tonete aflate pe Platoul Piața Dacia au fost aruncate pur și simplu de vînt la cîțiva metri distanță de locul în care erau. 
Buzăul este până joi dimineață sub avertizare cod galben de vânt. Asta înseamnă că la rafală se așteaptă viteze cumparabile cu cele de astăzi. Etichete: Dacia |  luate |  Platoul |  Tonete
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU