22 [FEB 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 22 februarie 2019

Toma, contraatac împotriva acuzaţiilor despre tăierile de arbori din Crîng

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1749 vizualizari 0 comentarii

Primarul Constantin Toma şi directorul Direcţiei Silvice Buzău, Cornel Pitiş au susţinut, joi, o conferinţă de presă  în Crîng pentru a răspunde unor acuztii lansate, recent, potrivit cărora pădurea Crâng este defrişată de municipalitate. In acest cadru directorul Direcției Silvice a precizat că la acest moment Primăria Buzău nu desfășoară nici o acțiune în Crâng pentru simplul motiv că nu a fost făcută predarea pădurii care se află în continuare în administrația statului. 

"Pădurea este în proprietatea Romsilva trebuie îndeplinite o serie de proceduri care trebuie făcute de Primăria Buzău iar abia apoi Primăria va deveni proprietar. Primăria la această dată nu are nici o activitate în Crâng", a precizat Cornel Pitiș, directorul Direcției Silvice Buzău. 
De  partea  cealaltă, primarul  Toma acuză adversarii politici că  folosesc de problema din  Crâng prin care ulmii sunt atacați de o ciupercă care nu se poate eradica  pentru a câștiga capital politic
"S-a creat în ultimul timp un val pe care îl consider nemeritat. Nu Toma taie pădurea așa cum susține Adrian Mocanu pentru a câștiga capital electoral pentru că nici măcar nu am preluat-o. Noi vom prinde o sumă în bugetul pe 2019 si cu siguranță se va face ridicarea în plan și măsurarea după care se va trece la etapele următoarea respectiv predarea-primirea. Ne încadrăm în termenul stabilit de lege pentru că în doi ani de zile trebuie să facem proiectarea și in alți cinci să transformăm pădurea în parc", a declarat Constantin Toma. 
În ceea ce privește tăierile de arbori din Crâng, Cornel Pitiș a declarat că se taie doar ulmii afectați de o boală care este prezentă în mai multe localități din întreaga țară iar că tăierile de la Buzău reprezintă doar doi la mie din cantitatea care se taie la nivel național. "În ceea ce privește tăierile acestea au loc pentru că ulmul se usucă fiind atacat de o ciupercă. Din 2016 s-au inventariat și extras aproximativ 1200 de metri cubi de ulm din Crâng ceea ce reprezintă doar o mică parte din ceea ce s-a extras din toată țara pentru că această boală afectează ulmii din întreaga țară. Nu este pentru prima dată când se taie ulmul din cauza acestei ciuperci. S-a mai tăiat și în 1968 și în 1977 si acum se taie din 2016 din această cauză. Aceasta este sigura metodă de combatere a acestei ciuperci iar în Pădurea Crâng ulmul este prezent în proporție de 20-45 la sută în funcție de parcele", a declarat directorul Direcției Silvice Buzău, Cornel Pitiș.Etichete: acuzaţiilor |  arbori |  înpotriva |  contraatac |  Crîng |  despre |  tăierile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU