07 [OCT 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 07 octombrie 2016

Toma, tot mai singur în propriul partid?

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 1325 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Primarul Buzăului Constantin Toma pare să fi fost lăsat în offside de propriul partid. După şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare ADI 2009 din sala Consiliului Judeţean, unde au participat mulţi dintre primarii pesedişti din teritoriu dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, primarul Toma a ieşit descumpănit de la adunarea generală unde a venit cu două propuneri în calitate de reprezentant al municipiului Buzău în ADI, dintre care una a picat la vot, iar cealalta a fost votată pe jumătate, ambele vizînd Compania de Apă. Din acest punct de vedere, clar  prezenţa sa în sala de şedinţă a fost o decizie neinspirată. Totuşi, la finalul şedinţei, Toma a spus că va continua lupta în justiţie pentru ca Buzăul, în calitate de acţionar majoritar în Compania de Apă S.A. să-şi recupereze mandatul municipalităţii pentru a putea face propuneri şi a le vota.

Au picat la vot

Astfel propunerea de la punctul 6 de pe ordinea de zi care stipula: „propunerea UATM Primăria Buzău de notificare a articolului 196 din Regulamentul serviciului alimentare cu apă şi canalizare privind modul de calcul al cantităţii de apă meteorică preluată de reţeaua de canalizare” şi punctul 7, „Discuţii cu privire la propunerea de avizare a modificărilor actului constitutiv al Operatorului Regional Compania de Apă Buzău SA, .solicitate de UATM Primăria Buzău, au picat la vot. S-a observat astfel că Toma n-a fost înfrînt numai de Tescaru, ci şi de membri ai ADI, beneficiari ai unor investiţii ale Companiei de Apă.
Simbolică a fost şi imaginea în care avocatul Lucian Sălcuţan a ieşit cu teancul de bibliorafturi în mînă, el fiind sfetnicul juridic al primarului de Buzău.

Constantin Toma - primar Buzău

„Nu s-a stabilit nimic bun. Se cer nişte avize la nişte organisme astfel încît să se lungească în continuare această boală pe care Compania de Apă şi gaşca cere să continue. Asta e situaţia, dar sînt optimist. S-au cerut nişte avize la toate organismele europene, mondiale, papale, NATO, astfel încît să se obţină aprobarea modificării actului constitutiv prin care familia Tescaru şi acoliţii de pe lîngă să continue această activitate.
Eu cred că mulţi dintre  primari n-au înţeles despre ce este vorba”.(...) „Domnul Neagu are aceeaşi atitudine de sprijinire a Companiei de Apă avînd în vedere că parte din familia dumnealui lucrează acolo şi parte din familia Tescaru lucrează la C.J.. Asta este! Mergem mai departe! Eu sper că PSD să se restructureze; Marcel Ciolacu îşi doreşte acest lucru şi sînt convins că se va întîmpla pînă la urmă. După trei luni e greu să faci asemenea schimbări, dar vorba ÎPS Ciprian, trebuie să te jertfeşti”.

Emanoil Neagu – preşedinte ADI 2008

„S-a luat act de schimbările impuse de alegerile din vară după care s-a stabilit componenţa noului Comitet Director din care domnul primar al municipiului Buzău nu a dorit să facă parte. La ultimul punct s-a decis să se ia act de cele notate în CLM legat de modificările actului constitutiv cînd se vor lua avizele de la toate forurile interesate. Acest punct a fost votat de toţi cei prezenţi, mai puţin de dl primar al Buzăului, Constantin Toma, care a votat împotrivă şi de primarul Cîrjan, care s-a abţinut.”(...) Eu sunt membru PSD şi recunosc, sunt prieten cu dl Tescaru, cum şi dl Toma este bun prieten cu dl Tescaru şi îi aduc aminte că au fost în excursii împreună, au jucat tenis de masă. Dacă acum s-a resetat toată lumea este liberă să îşi aleagă ce prieteni vrea, dar asta nu înseamnă să susţin o ilegalitate sau ceva în afara legii ce ar face dl. Tescaru sau oricine altcineva.”


Ionel Tescaru, director CA Buzău, preşedinte ADI

„A fost o şedinţă ADI convocată în care au fost cîteva puncte care au născut idei şi nişte discuţii, mă rog, contradictorii, dar toate s-au rezolvat printr-un vot. Toate deciziile au fost corecte şi legale potrivit unor legi, hotărîri de guvern, de CLM, de CJ, care respectă ce scrie în aceste legi şi hotărîri (...) dl. primar este foarte supărat că trebuie controlul dînsului total, probabil.
Să ne înţelegem bine. Nu-s mason! N-am făcut eu legile pentru mine, dar acestea sînt alte lucruri. Le vom discuta cînd se vor termina. Le vom discuta! Fiţi sigur că nu mi-a fost uşor acum la cîte jigniri am suportat ca persoană. Toate reglementările acestea sînt făcute pentru ca factorul politic să nu decidă”.Etichete: partid |  propriul |  singur
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 1   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU