BREAKING NEWS Buzau
13 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 13 august 2019

Toma: ”O săptămână fără apă caldă” VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 1872 vizualizari 0 comentarii

O săptămână fără apă caldă. Acesta este termenul înaintat de primarul Buzăului, Constantin Toma, care anunță că lucrările la montarea noului sistem de furnizare a căldurii și apei calde nu vor fi gata imediat cum Ecogen va închide robinetul, sâmbătă pe 17 august.  Cu alte cuvinte, buzoienii vor fi obligați să se descurce cum pot și să facă dușuri reci timp de o săptămână, cel puțin. Lucrările la noul sistem independent de furnizare a căldurii și apei calde în sistem centralizat sunt finalizate în proporție de 80 la sută, autoritățile și responsabilii de șantier apreciind că acestea vor mai dura circa o săptămână, dacă nu vor apărea situații neprevăzute. 

”Nu prea sunt șanse să le terminăm zilele acestea, pentru că lucrările sunt și subterane, este vorba de racordul la gaze, o conductă de 300 de metri, care este nou-nouță, sunt o mulțime de rețele pe acolo și nu vrem să riscăm. Deci, mai durează, din păcate, și săptămâna următoare. Este vorba de o săptămână. Noi, noi adică RAM-ul și firmele care sunt angajate acolo, încercăm să reducem cât putem de mult. A fost o lucrare extrem de complexă, ne-au întârziat cu acel cazan, așa cum știți, am fost în instanță, l-am recuperat, dar timpul este timp, trece mai repede decât gândim și mai ales decât putem acționa. Termenul nu se va mări, vom găsi soluții chiar dacă plouă, dacă e cazul vom monta și corturi acolo, pentru că este sudură de-asta, care nu este de glumă, care pe rețea de gaze, adică trebuie făcut cu o groază de probe, nu glumim aicea, să avem  alte probleme. Cei de la Ecogen am înțeles că au miercuri  un consiliu de administrație, sper să nu întrerupă din nou abuziv, suntem în contract cu ei, dar, așa cum s-a întâmplat și în aprilie anul acesta, nu au ținut cont de nimic și au oprit furnizarea căldurii și a apei calde la momentul acesta. Am înțeles că au amenințat că pe 17 vor întrerupe apa caldă. Asta este un șantaj și Primăria Buzău nu poate fi șantajată, nu are cu ce să fie șantajată. ”, a declarat primarul Constantin Toma.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, le cere scuze buzoienilor și spune că lipsa apei calde timp de o săptămână nu e un capăt de țară. Mai important este ca lucrările să se facă riguros pentru ca sistemul să poată face față la iarnă astfel  încât buzoienii fără centrale să nu sufere de frig în apartamente, spune edilul sef: ” Îi rog pe buzoieni să ne scuze pentru că nu vor avea apă caldă, facem toate eforturile, am început și la școli și grădinițe, unde avem 27 000 de copii, s-a început și acest sistem de salvare, cel puțin pentru o iarnă, a sistemului de încălzire centrală, ce puteam să facem, am făcut. Îi rog pe fiecare să înțeleagă situația. Nu este niciun fel de rea-voință, am făcut toate eforturile, inclusiv din punct de vedere bănesc, astfel încât să asigurăm toate condițiile ca iarna viitoare, și acest lucru este cel mai important, să avem apă caldă și căldură. Pentru săptămâna de acum, pe timp de vară, sper să primesc mai puține înjurături ca de obicei, dar nu avem ce face.”
Începând de sâmbătă, buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor rămâne fără apă caldă.

Etichete: caldă |  săptămână
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU