26 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 26 iunie 2019

Toma a recuperat cazanul! Vrea să dea căldură cu el

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1894 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Primăria Buzău a înregistrat prima victorie în lupta pentru asigurarea energiei termice pentru miile de buzoieni racordați la sistemul centralizat și în iarna viitoare. Municipalitatea a câștigat procesul prin care a cerut judecătorilor să le permită să ia din curtea Ecogen Term cel mai mare cazan cu apă ce va permite încălzirea orașului și fără agentul termic furnizat până în aprilie 2019 de producătorul de energie termică, cu care Primăria se află în conflict.
Astfel, Primăria Buzău va putea merge să-și ridice din curtea Ecogen Term, producătorul de agent termic cu care municipalitatea este în conflict, cel mai important cazan de apă. Odată repus în funcțiune, acesta  va putea asigura o bună parte din energia termică necesară încălzirii miilor de buzoieni încă racordați la sistemul centralizat.
” Ni se dă ce e al nostru, acel cazan de  10 gigacalorii pe oră. Judecătorii au ținut cu Buzăul și le mulțumesc. Să ne facă motivarea ca să ne putem duce cu executorul, sper să fie de bună înțelegere să nu ne ducem cu  Poliția. Trebuie să ne ducem să ne luăm bunul, să-l ducem în PT 4 în Dorobanti 1, să luăm bănuți, să-i dăm RAM-ului sa poată transforma acest sistem în sensul în care să-și genereze singur agentul termic pentru la iarnă. Ma refer la situațiile în care oamenii vor fi branșați la această companie să putem trece si iarna aceasta”, a declarat Constantin Toma.  
Și asta nu este singura veste bună pentru consumatori. Autoritățile încearcă să păstreze prețul actual al gigacaloriei și în sezonul rece următor.

Vești bune primesc și elevii. În câteva zile se vor deschide ofertele pentru firmele care se vor ocupa de montarea centralelor în toate unitățile de învățământ, ceea ce înseamă că că odată desemnat câștigătorul vor putea începe și lucrările. În total 27 de școli, creșe și grădinițe vor putea avea începând din această iarnă centrale proprii. În cazul în care vor fi situații în care șantierul nu se va închide până la începerea cursurilor, odată pus în funcțiune cazanul și amenajate și microcentralele de cartier se va putea asigura căldură în tot orașul fără probleme. Toți acești pași costă 300.000 de euro, bani pe care RAM îi va primi, în baza unui proiect, în următoarea ședință de Consiliu Local astfel încât lucrările ce trebuie făcute de societate să poată începe cât mai repede.
Etichete: Constantin Toma |  Ecogen |  primar |  RAM |  cazan
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU