10 [SEP 17] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 10 septembrie 2017

Toate stațiile de autobuz din județ sunt un pericol de moarte

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2492 vizualizari 1 comentariu news@sansanews.ro

Accidentele produse de-a lungul vremii pe drumurile județene și naționale din județul Buzău au atras atenția autorităților prin dinamica lor și, după mai multe analize efectuate inclusiv în zonele în care s-au produs, au ajuns la concluzia că unul din factorii care favorizează producerea lor este amplasamentul stațiilor de autobuz, în majoritatea cazurilor, necorespunzător. Au fost mobilizați în această acțiune toți primarii din județ, care au primit sarcini clare în privința reamenajării stațiilor de autobuz.

Nicio stație din județ nu este amplasată corespunzător

Administratorii drumurilor naționale și județene, alături de reprezentanți ai Poliției Rutiere și Serviciului de Transport din cadrul Consiliului Județean au inspectat recent toate stațiile de autobuz din județul Buzău, amplasate pe drumurile județene și naționale, pornind de la ipoteza că amplasamentul acestora ar putea fi una dintre cauzele producerii de accidente soldate cu pierderea de vieți. Verificările efectuate în teren au confirmat această ipoteză. Stațiile de autobuz sunt amplasate fie în curbe, în zone cu vizibilitate redusă atât pentru șoferi cît și pentru pietoni, fie în zone cu linie continuă sau direct pe trecerile de pietoni.  “În Programul de control al transporturilor de persoane am identificat mai multe deficiențe în amplasarea stațiilor de autobuz și pe drumurile județene, dar și pe cele naționale. Am efectuat un control  împreună cu amdinistratorii drumurilor județene și naționale, împreună cu Poliția Rutieră și Serviciul de Transport din cadrul Consiliului Județean și am identificat amplasarea stațiilor de autobuz. Nicio stație nu este amplasatăcorespunzator și, împreună cu autoritățile locale și primăriile am decis să luăm măsuri”, a explicatvicepreședinteleConsiliuluiJudețeanBuzău, Adrian Petre.

Termenul de aplicare a soluțiilor este de un an

Concluziile trase în urma inspecțiilor efectuate au impus stabilirea unor măsuri din partea autorităților, în speță reamplasarea stațiilor respective, sarcină care va reveni primăriilor din județ. De asemenea, Consiliul Județean a solicitat unităților administrativ teritoriale să aloce fondurile necesare pentru ca anul viitor stațiile de autobuz din județ să fie modernizate cu mobilier urban adecvat. “Fiecare unitate administrativ teritorială trebuie să-și ia aviz de la Poliția Locală și administratorul drumului pentru reamplasarea stațiilor. După aceea, se va modifica Programul de transport și va fi supus aprobării Consiliului Județean. Am descoperit stații amplasate pe trecerile de pietoni, în curbe sau pe linie continuă. Vrem să protejăm atît cetățenii, cît și pe transportatori de eventualele evenimente neplăcute. Am solicitat UAT să schimbe aceste stații”, a maiadăugatvicepreședintele CJ, Adrian Petre.


statiiEtichete: autobuz |  județ |  moarte |  pericol |  stațiile |  Toate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Kaba
01 decembrie 2017
Da, așa este fie că e vorba de stații ale Transbus sau operatori privați. Problema mai este când în stații mai apare și câte un autoturism staționat, și cam de fiecare dată șoferii scapă neamendați. Dar, atenție, majoritatea stațiilor pentru operatorii privați sunt „stabilite” de călători (!) urmăriți cu atenție unde opresc șoferii să preia fluxul de călători, vedeți la Drăgaica sens ieșire și tot ce merge spre Spătaru la peco tot așa, este „stație”. La piața mare, unde oprește 3, parcă și 5 (deșii n-au de ales) după semafor ești nevoit să stai după autobuz mult și bine că mai bine ocolești prin spate, pe străduța cu sens unic. Sunt în Buzău de mai bine de un an deșii am venit din București că-mi doream liniște, dar aici este o problema din ce văd transportatorii și nu știu dacă mi s-ar putea lua în considerare măcar niște simple idei, având în vedere că am copilărit la RATB București. Părerea mea, ar mai trebuii cerute părerile cetățenilor că degeaba se face ceva dacă nu este bine ceea ce se face, cum am spus și cu autobuzele astea „dinamoviste” care n-aveau ce căuta în transportul public. Apropo m-am mirat să-mi văd propria poza aici pe site :) este făcută la Cozieni/Bălănești, chiar în centru prin luna mai. Numai bine!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU