16 [APR 13] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 16 aprilie 2013

Tinerii şi cariera militară

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
0 voturi 1054 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro

Poate că uniforma de ofiţer al Armatei Române nu mai e la fel de atrăgătoare ca în epocă, dar cu siguranţă sunt mulţi tinerii care s-ar gândi la o carieră militară. Astăzi, ofiţerii luptă mai puţin pe front, dar provocările meseriei sunt mai mari ca oricând. Şi, despre ele le-au vorbit militarii adolescenţilor dintr-un cunoscut liceu al oraşului.

Viaţa ca ofiţer al Armatei Române înseamnă muncă, înseamnă să pui ţara ta mai presus chiar şi de familie uneori, înseamnă dăruire, trăire, dar înseamnă şi împlinire. Asta este lecţia pe care militarii le-au ţinut-o ieri liceenilor de la Pedagogic. Pentru mulţi dintre tinerii prezenţi la întâlnirea cu ofiţerii de la Divizia 2 Infanterie Getica a fost prilejul de a-i cunoaşte mai bine pe soldaţi. A reprezentat o ocazie bună în special pentru viitorii absolvenţi care se gîndesc să opteze spre profesarea în armată.

Acţiunile desfăşurate de către militari pentru a sărbători ziua lor vor continua joi şi vineri cu programul "O zi de militar" în cadrul căreia 10 liceeni buzoieni vor trăia timp de o zi experinţele vieţii de militar. În program se află şi o împădurire în zona Beceni şi o expoziţie de tehnică militară şi echipament militar la unul dintre mall-urile buzoiene.Etichete: Armata |  Liceu |  Militari |  Recrutare |  Tineri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU