20 [IUL 16] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 20 iulie 2016

Tescaru, greu de ucis 3! Prefectura zice 'La loc comanda!'

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
4 voturi 2462 vizualizari 7 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Hotarirea Consiliului Local Municipal de modificare a statutului Companiei de Apa Buzau incepe sa se incurce in normele legale. La solicitarea conducerii Companiei de Apa, Institutia Prefectului  a cerut Consiliului Local sa ca respectiva hotarire sa fie urgent modificata,,”Juriştii noştri au considerat că hotărârea din 1 iulie 2016 este nelegală şi trebuie modificată rapid. Dacă CLM nu se va confroma, ne vom judeca în contencios administrativ”, a declarat pentru stiridebuzau.ro prefectul județului Buzău, Aurelia Mitrea.In documentul remis Primariei ,Institutia Prefectului arata ca :,,“Nu este atributul niciuneia dintre U.A.T. -urile membre ale A.D.I. Buzău 2008 să modifice unilateral statutul ori actul constitutiv al asociaţiei, după cum nici nu se poate substitui direct unei prerogative a ADI. Având în vedere cele prezentate mai sus, precum şi adresele anexate prezentei, solicităm Consiliului Local al Municipiului Buzău să reanalizeze Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 108/01.07.2016 în vederea revocării acesteia, în prima şedinţă a autorităţii deliberative, pentru a evita consecinţele grave şi directe pe care le declanşează încălcarea angajamentelor ce au stat la baza acordării finanţării nerambursabile prin POS Mediu 2007-2013, precum şi finanţarea ce urmează a fi acordată prin POIM 2014-2020. În cazul în care nu veţi proceda la revocarea H.C.L. nr. 108/0l.07.2016 în prima şedinţă de consiliu local, ne vom adresa instanţei de contencios administrativ, cu solicitarea de anulare a actului administrativ nelegal In legatura cu acest subiect managerul CA BUzau Ionel Tescaru a spus pentru aceeasi sursa,,“Este o primă dovadă că prin hotărârea promovată pe data de 1 iulie 2016 se încearcă în mod abuziv modificarea mecanismului instituţional care a stat la baza finanţărilor masive acordate de Comisia Europeană. Fac un apel la responsabilitate către aleşii locali să respecte legea şi să revoce rapid această hotărâre. Nu ne jucăm cu interesele cetăţenilor, atrăgându-i în situaţiii riscante”,a declarat Ionel Tescaru, directorul Companie de Apă .Primarul Buzaului,Constantin Toma se arata nemultumit de noua evolutie a lucrurilor:,,
”Este o decizie cel puţin bizară pentru că nu poţi să pedepseşti pe cineva pentru o intenţie. Noi n-am dorit niciun moment să modificăm contractul cu finanţatorii, ci doar să numim alţi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al ADI. Este de neînteles această decizie pentru că nimeni nu ne-a cerut şi nouă explicaţii, așa cum ar fi fost normal. Avem şi noi punctul nostru de vedere la fel de legal, ca şi al celor care au reclamat dar care n-a fost cerut şi n-a fost luat până acum în discuţie. Am fi putut să ne întâlnim cu specialiştii prefecturii, la fel cum ne-am întâlnit cu cei de la BERD, care au înţeles că nu vom modifica nimic şi ne vom respecta clauzele din contract. Cred că această decizie a prefectului este o mare greşeală şi ne vom apăra în justiţie.Consumatorii din Buzău sunt supăraţi din cauza prețului mare al apei şi noi trebuie să fim deschişi la aceste solicitări. Oamenii au ajuns să foreze puţuri pentru că nu mai pot plăti preţul mare al apei. Intenţia noastră este doar de a respecta legea pentru că domnul director Tescaru şi-a prelungit mandatul numai cu hotărârea Consilului de Administraţie unde 3 dintre cei 5 membri sunt angajaţii dânsului. Corect ar fi fost să aştepte instalarea în funcţie a noului primar şi nu să-i prelugească lui Tescaru acest contract şmechereşte”, a declarat primarul Toma.

Etichete: comanda |  Prefectura |  Tescaru
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 2   0

Comentarii

Angajat Primarie
20 iulie 2016
DAR CE CREDEA DOMNUL PRIMAR FALIMENTAR ??? LUCRURILE NU STAU ASA ACUM CREDE EL . PRIMA DATA TREBUIE SA VERIFICI JURIDICITATEA DECIZIILOR SI APOI SA ACTIONEZI. DAR PA RCA EL SPUNEA CA PRIMARIA NU ARE JURISTI ??? SAU ARE PE LANGA EL UN PSEUDO JURIST. VAI MAMA LOR .!!!! DEJA AU INCEPUT TALPILE ,NICI NU STIE CE IL ASTEAPTA, EL CREDE CA O COMUNITOATE LOCALA ESTE EGAL METALURGICA , DOMNULE TOMA TREZESTETE !!!!PENTRU CA EU AM IMPRESIA CA AI CAM LUAT-O RAZNA !!!!!!!!!!!!!!!
YOzefini
20 iulie 2016
Nu esti angajatul primariei doar un pupincurist al lui Tescaru. Punem pariu ca Tescaru va fi inlocuit.Lipitoare ce esti!
Alt Dante
20 iulie 2016
Nu aveam nevoie de un dictator la primarie ci de un bun manager sa scoata orasul din coruptie si saracie. Toma Constantin nu face altceva decat sa distruga si sa dezbine ce a mai ramas bun. Este clar ca am fost din nou pacaliti! De 3 luni o tinem din scandal in scandal.
buzoianul
20 iulie 2016
dl tescaru a fugit rspede la vanzatoarea de pantofi sa ceara ajutor,care ,dupa fiecare iesire publica incearca sa ne convinga cat este de proasta.Nu e cazul ne a convins pana acum.Daca consiliul local nu l mai vrea pe Tescaru paaaa.Sa intelegem ca daca moare Tescaru am incurcat o toti?Toma ,alesul nostru, respecta hotararile consiliului si le duce la indeplinire.Deci buzoienii prin vocea consilierilor nu l mai vor pe Tescaru.Proiectele
Pixelu cu foreză
20 iulie 2016
Deja nu mai am niciun dubiu. Viitorul proprietar al serviciilor de apă și canal ale județului Buzău (Veolia adieu!) trage sfori ca planul inițial să se deruleze fără perturbări. Auzi mușchii mei, reprezentanții buzoienilor aleși în mod democratic se împiedică de reprezentantul guvernului parașutat de Brucseles, nimeni în drum, coana preoteasă, unsă prefectă. Nu poci să zic că fostul era vreo lumină, dar măcar era înregimentat cu condicuță la pesedei.
POPESCU
20 iulie 2016
TESCARU ESTE MANA N MANA CU OVIDIU ANGHEL .CEL DIN URMA A JUCAT TEATRU IN CAMPANIE ....OVIDIU ESTE CEL MAI MARE MINCINOS DIN BUZAU....TOREL IL DUCE DE NAS SI CONDUCE SI PREFECTURA.....TOMA SA STI CA BUZOIENII SUNT DE PARTEA TA ...II INVINGEM PE MAFIOTI.....SUCCES!
Iosif
21 iulie 2016
Ceea ce fac juriştii din Prefectura şi madame prefect este sa tergiverseze lucrurile. Primarul şi Consiliul Local au tot dreptul sa modifice statutul şi orice alta prevedere care se refera la functionarea Companiei de Apa, in calitate de actionar majoritar. Primarul şi Consiliul Local nu au solicitat modificarea statutului ADI 2008, care se poate face cu acordul Adunarii generale al membrilor, probabil cu 50%+1 sau alt procent. Modificarea statutului ADI nu implica modificarea conditiilor contractuale cu finantatorii, deci proictele aflate in derulare nu vor fi afectate de modificarile de personal sau atributii ale conducerii membrilor ADI (cele 31 de UAT-uri componente). De fapt primele modificari vor fi impuse.de schimbarile aparute in conducerea UAT-urilor in urma alegerilor din iunie. Oricum, Primarul Toma are dreptate.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU