18h 11' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 20 februarie 2019

UPDATE Tescaru se întoarce! Acum, şef de Autoritate guvernamentală

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
5 voturi 2350 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [18:11] 20 FEB 2019 › Cu putin timp in urma, Ionel Tescaru a devenit presedinte al ANRSCUP, printr-un ordin emis de premierul Romaniei.


Fostul director al Companiei de Apă, Ionel Tescaru, va fi cu maximă probabilitate noul președinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.
Surse bine informate confirmă că după câteva zile de negocieri, Tescaru va fi numit șef al ANRSC. Numirea vine  după ce fostul președinte  al instituției, Bogdan Petru Alexa, și-a dat demisia, act publicat ieri în Monitorul Oficial. Din funcția de președinte al ANRSC, Tescaru ar urma să aibă un cuvânt greu de spus în ce privește avizarea serviciilor comunitare de apă canal, gunoi ori gaze si energie electrică.
În toamna anului trecut, Ionel Tescaru a fost înlăturat de la conducerea Companiei de Apă de către Consiliul de Administrație al societății, după un șir lung de scandaluri cu primarul Buzaului,  Constantin Toma, care încă de la preluarea mandatului, în 2016, l-a vrut demis.
Funcția de președinte al ANRSC are rang de secretar de stat. Funcția sa este una de reprezentare în relația cu ministerele, cu celelalte autorități ale administrației publice centrale și locale, cu alte persoane juridice și fizice din țară și din străinătate, precum și în justiție. ANRSC emite licențe pentru funcționarea serviciilor de utilități publice și avizează schimbările de tarife ale acestor servicii.
Aceeași funcție, de președinte al ANRSC, a mai fost deținută în trecut de doi buzoieni: Cristi Bâgiu și Janina Preda, soția deputatului PNL, Cezar Preda.  
 


Etichete: Autoritate |  guvernamentala |  intoarce |  Tescaru
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 1   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU