11 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 11 iulie 2019

VIDEO Teroare la Colți. O ursoaică și puiul ei dau atac după atac

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2116 vizualizari 0 comentarii
Grajdul, distrus de ursoaică


Un nou atac al urșilor în comuna buzoiană Colți. Un porc și mai mulți miei au fost sfârtecați în ultimele ore de o ursoaică ce atacă alături de puiul său. Oamenii sunt disperați și spun că le e teamă să mai iasă din case.
            

Primul atac al fiarelor s-a în noaptea de miercuri spre joi  în satul Muscelu Cărămănești, comuna Colți.  Ursoaica a măcelărit un porc de 140 de kilograme.
”Am avut un nou atac de urs în comună, în satul Muscelu Cărămănești, a luat un porc la peste 100 de kg. Dimineață, pe la ora 10.00, m-a sunat iar un cetățean că în grădină sunt doi urși care se uită la el”, spune primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu.  
La câteva ore distanță de primul atac, ursoaica a intrat într-un grajd, a distrus totul în cale și a ucis patru miei. Proprietarul gospodăriei spune că spre dimineață a observat că  ursoaica face cale întorsă spre gospodăria sa iar atunci a sunat la 112.
”Intr-un grajd au fost cinci cârlani închiși. Nici un excavator nu săpa atât, a săpat, a scos toată piatra de pe dedesubt, a făcut gaură și a omorât patru miei. De locuință, grajdul era la vreo 200 de metri. Dimineață, i-am văzut că se întorceau să mai mănânce probabil ceva. E o ursoaică și puiul ei, îl învață probabil să atace”, spune Stelian Gheorghe, în gospodăria tatălui acestuia atacând urșii.
În fața acestor atacuri care îi îngrozesc pe oameni și care îi fac să le fie teamă să iasă din case, autoritățile locale au cerut sprijinul Poliției, Jandarmeriei și Prefecturii.
”Am sunat la 112, au venit Poliția, Jandarmeria, știe Prefectura, dar tare mi-e teamă că o să mai atace, mi-e teamă de cetățenii care sunt acolo, pentru că e un sat îmbătrânit”, spune primarul Pavel Rădulescu.  
Cel mai probabil, jandarmii vor încerca să alunge urșii în pădure, departe de gospodăriile oamenilor, pentru că altă măsură, de recoltare sau relocare, nu pot lua, în lipsa unui aviz de la Ministerul Mediului. În timp ce la Colți, oamenii se tem de urși, la Mânzălești, porcii mistreți le dau fiori reci localnicilor. Iată un mesaj postat joi pe o rețea de socializare de o buzoiancă: ”..animalele sălbatice ne vor mânca din propriile noastre curți!!!!! Astăzi sora mea, din satul Buștea, localitatea Mânzălești, a scăpat ca printr-un miracol ,de a furia porcilor sălbatici, am ajuns să nu mai putem iesi din case nici ziua, de noapte nu mai spun ,au distrus toate culturile oamenilor, singurul lor venit, oameni disperați care se vad în situația de a nu mai putea ieși nici pe drumul public.Mai există oare cineva care să-i apere și pe bieții oameni sau prioritare sunt doar animalele???”.

Etichete: Colti |  primar |  urs |  atac |  ursi
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU