BREAKING NEWS Buzau
13h 21' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 22 martie 2016

Ţeparul secolului, buzoianul Aurel Cocoş, mort în Penitenciarul Focşani

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
0 voturi 2474 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro
UPDATE [13:21] 22 MAR 2016 › Reprezentanţii Penitenciarului Focşani afirmă că deţinutul a primit îngrijiri medicale atît în interiorul închisorii cît şi la spital, însă manevrele de resuscitare nu au dat rezultate.
Subcomisar Georgeta Gură, purtătorul de cuvînt al Penitenciarului Focşani a declarat: 
Un deţinut de 48 de ani, condamnat la 4 ani pentru săvîrşirea infracţiunii de complicitate la delapidare, a decedat în urma unui stop cardio-respirator. Personalul medical, aflat în serviciu a intervenit imediat pentru acordarea primului-ajutor şi concomitent a fost anunţat Serviciul Naţional de Urgenţă 112. Manevrele de resuscitare au continuat şi de către echipajul medical al unităţii de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Vrancea, care ulterior au declarat decesul deţinutului. 
Aurel Cocoş, unul dintre cei mai căutaţi infractori, aflaţi pe lista Most Wanted a Poliţiei Române, a decedat duminică dimineaţă în Penitenciarul Focşani la exact 3 ani din momentul în care a fost prins.

Alături de soţia sa, Vasilica Cocoş, buzoianul a reuşit să joace pe degete autorităţile din ţară şi din străinătate pentru o bună perioadă de timp, cei doi fiind căutaţi după un tun bancar. Bărbatul, în vîrstă de 48 de ani, condamnat la 4 ani de închisoare pentru complicitate la delapidare, s-a stins din viaţă în urma unui stop cardio-respirator în ciuda manevrelor de resuscitare pe care medicii le-au efectuat. Bărbatul era cunoscut cu afecţiuni cardiace.

Aurel Cocoş s-a aflat pe lista celor mai căutaţi infractori din ţară şi din străinătate, povestea sa şi a soţiei sale fiind asemănată cu cea a celebrilor Bonnie & Clyde. Buzoianul a fost căutat pentru devalizarea unei bănci cu peste 800.000 de lei, lista fărădelegilor continuînd. Pe la începutul anilor 2000 el dădea un tun care a şocat lumea bancară, dar şi o comunitate întreagă. La acea vreme, soţia lui Cocoş era inspector de conturi la o bancă din Buzău. Femeia a deschis mai multe conturi pe numele unor rude şi cunoştinţe în care a virat bani sustraşi din contul de profit al băncii. Ulterior, sumele au fost scoase de la bancomate de titularii de conturi. Paguba: peste 8 miliarde de lei vechi, bani pe care banca respectivă nu şi i-a mai recuperat niciodată. Între timp cei doi soţi şi-au pierdut urma peste graniţe. O vreme s-au ascuns prin Franţa, iar apoi s-au stabilit în Spania. În tot acest timp, Aurel Cocoş a lucrat ca şofer la o firmă de distribuţie a pîinii. Soţia lui s-a ocupat cu menajul la locuinţele unor spanioli, dar şi cu furatul din aceleaşi case pe care străinii cu candoare le-au lăsat pe mîna buzoiencei. 

În anul 2005 amîndoi au fost prinşi de autorităţile iberice, dar au scăpat pe cauţiune şi li s-a pierdut din nou urma. Instanţa spaniolă a aprobat extrădarea, dar a luat totodată măsura preventivă de arestare la domiciliu, după ce urmăritul a plătit o cauţiune. Apoi nu a respectat arestul la domiciliu şi a dispărut din nou.  Pentru Aurel Cocoş, aventura iberică s-a încheiat în martie 2013 cînd a fost prins din nou şi extrădat ajungînd direct în beciul IPJ Buzău. Atunci bărbatul nu a vrut să le spună autorităţilor unde se ascunde soţia sa, ci a declarat doar că femeia lucra în Madrid. Ulterior, în decembrie 2013 Vasilica Cocoş a fost prinsă, condamnată la închisoare pentru înşelăciune, fals şi uz de fals şi încarcerată. 


Etichete: Aurel |  buzoianul |  Cocoş |  Focşani |  Penitenciarul |  secolului |  Ţeparul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU