14 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 14 aprilie 2014

Ţeapă de 1,6 milioane de lei la Pietroasele! Autorul: un magnat al alcoolului

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1773 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Producţia şi comerţul cu alcool rămân, în continuare, domenii în care nivelul evaziunii fiscale este crescut. Situaţia le este cunoscută şi finanţiştilor, dar şi celorlalte structuri ale statului care luptă cu fraudele din zona economică. 


Zilele trecute, un „peşte” mare le-a picat în plasă poliţiştilor şi rămâne de urmărit unde va ajunge ancheta. Asta pentru că, potrivit unor surse judiciare, în spatele unei evaziuni estimate la 1,6 milioane de lei s-ar afla un magnat al alcoolului din judeţul Dâmboviţa, Fabian Petru, un fel de Al Capone autohton care a avut de-a face, în trecut, cu anchete similare.   


Se pare că afaceristul a dat lovitura la Buzău, printr-un intermediar, o femeie care activa ca administrator la o societate de vinificaţie din Pietroasele. De altfel, femeia este implicată şi în alte afaceri de acest tip, şi are rolul de a-l acoperi pe adevăratul autor al fraudei de un milion 600 de mii de lei. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010-2012, administratorul firmei din Pietroasele ar fi înregistrat în actele contabile mai multe achiziţii de la diverşi furnizori, doar că facturile nu se regăsesc şi în documentele furnizorilor respectivi. De aici, bănuiala unor tranzacţii fictive. De asemenea, nu au fost înregistate în contabilitate toate veniturile obţinute din livrarea de mărfuri, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu un milion 600 de mii de lei.În acest dosar, administratorul societăţii de vinificaţie din Pietroasele este urmărit penal.  


Mai multe despre cine este Fabian Petru, omul care s-ar afla în spatele acestui tun, aflaţi din ediţia tipărită a cotidianului Şansa buzoiană.  


Etichete: alcool |  DNA |  evaziune |  magnat |  Fabian Petru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU