30 [MAR 19] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 30 martie 2019

Taxele reduse se pot plati și luni

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
1 vot 1484 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Este foarte aproape termenul limită până la care cetățenii din regiune își pot plăti obligațiile fiscale pe anul în curs și pot beneficia de o reducere de 10%. Pentru că termenul limită - 30 martie, pică într-o zi de week-end, multe primării au decis să prelungească programul și în week-end sau, dacă funcționarii nu vor fi simbata la ghișee, să încaseze și luni, 1 aprilie, taxele aplicând aceeași reducere.

          În Buzău, nivelul încasărilor este aproape similar cu cel de anul trecut. Programul de la Direcția Economică a municipiului Buzău a fost prelungit astăzi până la ora 14:00. Contrar celor întâmplate în ultimii ani, astăzi nu au fost cozi în fața ghișeelor.

          „Da, astăzi am reușit să achit foarte repede. A mers repede. Cei 10% se simt acolo..."

          „Scap de griji, cum se spune."

          „Pentru taxe și impozite am venit astăzi. Cei 10% se simt, normal."

          „E 15 lei la o taxă de două milioane, de 200 de lei, cum ar veni. O mașină și o remorcă, de exemplu. Atât am plătit și primesc o reducere de 15 lei, acolo. Am venit și pentru această reducere, dar și pentru a scăpa de griji.", sunt câteva dintre părerile contribuabililor.

 

 În week-end nu se va lucra la Direcția Economică a municipiului Buzău, dar cei care vor să se achite de această obligație până la finele primului trimestru, au două variante să își plătească obligațiile fiscale. Fie merg la oficiul poștal de pe bulevardul Unirii Sud, fie accesează portalul ghișeul.ro sau primariabuzau.ro și fac o plata electronică. Atenție, însă reducerea de 10 la sută nu este prevăzută la toate plățile electronice, iar cetățenii trebuie să calculeze suma și să vireze taxe diminuate cu 10 procente.

„Plata cu bonificație se poate realiza inclusiv în data de 1 aprilie, luni, nu este o păcăleală pentru că termenul de plată de 31 martie pică într-o zi nelucrătoare și atunci el se decalează în ziua următoare lucrătoare. Mai pot menționa că până luni inclusiv, se mai pot face plăți electronice cu bonificație pe cele două ghișee, respectiv chiar și la oficiul poștal Unirii Sud, sâmbătă, unde programul este până la ora 13:00.", a declarat Laurențiu Iulian Vasile, director al Direcției Economice Buzău.


Etichete: plati |  reduse |  Taxele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU