13 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 13 noiembrie 2018

Taxe pentru intrarea cu maşinile în Crîng

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 1624 vizualizari 0 comentarii

Vrei să intri cu maşina pe aleile care duc pînă în centrul celui mai mare parc din Buzău? Atunci, plăteşti. Este soluţia la care au apelat autorităţile buzoiene după ce la finele săptămînii trecute instanţa a suspendat hotărîrea consilierilor locali privind interzicerea accesului autovehiculelor în Parcul Crîng.

După decizia Tribunalului Buzău, autorităţile din Primărie au reacționat. Municipalitatea anunţă că de mîine, de la ora 8, accesul cu maşina pe aleile din pădurea din Parcul Crîng se va face doar în schimbul achitării unor taxe speciale. Astfel, pentru accesul cu autovehicule proprietatea persoanelor juridice taxa este de 10,50 lei pentru orice drum cu maşina în parc, în timp ce pentru autovehiculele care aprovizionează restaurantele din parc taxa este de 273 de lei pe lună. Şi buzoienii persoane fizice vor trebui să scoată bani din buzunar. În cazul lor, accesul se va face pe baza unui permis de liberă trecere eliberat în schimbul sumei de 42 de lei pe lună. Suma trebuie achitată indiferent de numărul călătoriilor cu maşina în parc. Totodată, autorităţile au decis ca traficul auto să fie permis doar pe Aleea Căprioarei, nu şi pe Aleea Mistreţului. Plata taxei de acces şi a permiselor se va face la punctul amplasat pe Aleea Căprioarei.
 Ce spun operatorii economici
Iată ce a spus pentru Focus FM Gheorghe Vlase, patron al unui agent economic ce operează în Crîng: "Dacă acele taxe nu sînt prea mari şi nu sînt în aşa fel încît să reprezinte o închidere a noastră, sigur că ar fi o propunere bună a Primăriei de a rezolva problema din Crîng, ca să nu mai intre toată lumea acolo. Dar, din cîte ştiu, a taxa un drum public este ilegal. Mai mult decît atît, taxa respectivă trebuie să fie stabilită astfel încît omul să-şi permită să meargă şi să consume ceva acolo. Nici pînă acum nu au fost atîtea maşini încît să se umple Crîngul. Erau în fiecare zi cîte 20 de maşini, însă, problema cea mai importantă este la taxe. Ar trebui să se stabilească o taxă anume, o plătim noi, cei care avem aceste evenimente, şi, astfel, s-a rezolvat problema. Sînt convins că, de această dată, Primăria va da o soluţie de echilibru, astfel încît să fie bine pentru toată lumea".

Reamintim, instituirea  taxelor de acces vine în contextul războiului dintre autorităţile buzoiene şi administratorii restaurantelor din parc. Pe de o parte, municipalitatea vrea să interzică accesul maşinilor pe aleile din Crîng, astfel că în luna septembrie consileirii locali au aporbat un proeict în acest sens. De partea cealaltă, administratorii restaurantelor din parc contestă vehement decizia aleşilor, şi s-au adresat instanţei, cîştigînd o primă bătălie. Decizia consilierilor a fost suspendată de Tribunalul Buzău aşa că de zilele trecute s-a reluat circulaţia auto pe aleile din pădurea Crîng.Etichete: Crîng |  intrarea |  maşinile |  pentru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU