05 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 05 iulie 2017

Taxă suspendată! Se ieftineste gunoiul

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 984 vizualizari 0 comentarii

Facturile pentru acest serviciu vor scădea după ce Guvernul a suspendat prin ordonanţă de urgenţă aplicarea taxării la groapă a deşeurilor cu 80 de lei pe tonă. Taxa va fi suspendată pînă la începutul anului 2019 iar din 2020 aceasta va crește de la 80 la 120 de lei pe tonă. Viceprimarul Buzăului Ionuţ Apostu a anunţat, luni, pe contul său de pe o reţea de socializare că tariful pentru ridicarea gunoiului menajer va scădea cel mai probabil de luna viitoare, dar şi că Buzăul se regăsește printre puținele orașe din țară care îndeplinește țintele de reciclare și reducere a cantităților ce ajung la groapa ecologică.

"O veste bună la început de săptămînă! Va scădea prețul la gunoi! Tarifele de salubrizare vor fi ajustate la prima ședință de Consiliu Local Municipal, deoarece azi a apărut în Monitorul Oficial Ordonanța de modificare a taxei de depozitare, iar municipiul Buzău se regăsește printre puținele orașe din țară care îndeplinește țintele de reciclare și reducere a cantităților ce ajung la groapa ecologică! Iată că noul Guvern și-a intrat în pîine cu o măsură așteptată de toate primăriile și toți cetățenii", a scris Ionuţ Apostu pe Facebook.  
Pe ultimul loc la reciclare
 Taxa de 80 de lei pe tonă, prin care se urmăreşte reducerea cantităţii deşe­urilor depozitate, încurajarea colectării selective a deşeurilor şi reciclarea, capitole la care România se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2017, după o amînare de 3 ani. Decizia a nemulţumit multe autorităţi locale care au spus că o astfel de măsură ar duce la îngroparea ţării sub un munte de gunoaie. Pe de altă parte, acum, după ce Guvernul a suspendat taxa, ONG-urile care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu  spun că o astfel de măsură va avea ca efect intrarea României în infringement pentru nerealizarea reducerii cantităţii de deşeuri depozitate cu 50% pînă în 2020, iar din 2021 România va plăti pînă la 200.000 euro pe zi. România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la reciclarea deşeurilor.Etichete: gunoiul |  ieftineste |  suspendată
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU