06 [IUL 15] ACTUALITATE Buzau
Luni, 06 iulie 2015

Tatăl şefei de promoţie de la şcoala 15, decedată recent, a intrat în greva foamei

Florin Zafiu alte articole de Florin Zafiu
3 voturi 1629 vizualizari 0 comentarii florinzafiu@sansanews.ro


Îi e teamă de deciziile medicilor
În acest caz, a precizat părintele elevei, elicopterul SMURD ar fi putut ateriza pe Stadionul Gloria iluminat cu nocturnă ca răspuns la refuzul serviciului de a pune la dispoziţie aparatul de zbor. Totodată tatăl fetei a mai declarat că Spitalul Judeţean Buzău este direct răspunzător şi pentru decesul celuilalt copil pe care la pierit în urmă cu 12 ani. În următoarele zile, în ciuda caniculei, va continua greva foamei.
“Asta e vremea, nu am ce să fac, îmi este teamă de deciziile medicilor. Faptul că mi-a murit fata şi nu e primul caz, e al doilea, şi băiatul acum 12 ani tot printr o neglijenţă a medicilor, mi l-a trimis acasă sănătos şi după trei zile a murit la spital, au constatat că mai trebuia ţinut în spital o lună şi jumătate”, a mai spus Marius Radu, tatăl fetei decedate. Bărbatul aflat în greva foamei acuză Spitalul Judeţean Buzău şi Colegiul Medicilor într-o altă speţă în care este implicat. În urmă cu doi ani buzoianul a fost victima unui accident rutier, însă în ciuda tratamentelor, acesta a explicat că medicii nu i-au tratat o coastă şi un genunchi afectat. Spitalul Judeţean Buzău îşi recunoaşte vina pentru prima dată la o lună după decesul fulgerător al elevei Florentina Diana Radu, şefa de promoţie a Şcolii nr.15 din municipiul Buzău. Este o vină de sistem, a declarat astăzi preşedintele Colegiului Medicilor. Dacă cea mai mare unitate spitalicească din judeţ ar fi avut angajat un neurochirurg şi dacă SMURD ar fi avut disponibilitatea de a trmite pe Buzău un elicopter atunci eleva de clasa a VIIIa ar fi avut şanse să trăiască. Astăzi în faţa Spitalului Judeţean Buzău, tatăl micuţei decedate a protestat şi a intrat în greva foamei învinovăţind sistemul medical care i-ar fi pus capăt vieţii şi celuilalt copil care a decedat în urmă cu 12 ani.

La începutul lunii iunie Florentina Diana Radu, şefa de promoţie a Şcolii nr.15, a fost găsită de părinţii săi căzută în baie. Speriaţi, aceştia au dus-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău unde a fost diagnosticată cu anevrism cerebral iar de acolo a fost transferată cu o ambulanţă la o unitate spitalicească din Bucureşti. Mult prea tîrziu pentru că a doua zi dimineaţă  Diana şi-a dat ultima suflare, nemaiputînd fi salvată de medici.  Astăzi în faţa spitalului judeţean, părinţii adolescentei au organizat un protest iar tatăl a anunţat că va intra şi în greva foamei pînă sîmbătă cît are autorizaţie. Bărbatul a susţinut că prin acest gest doreşte să arate problemele din sistem şi să ceară dacă va fi nevoie daune morale pentru decesul fetei sale. Părintele crede că eleva ar fi trăit dacă spitalul ar fi avut un neurochirurg sau dacă pacientei i s-ar fi pus la dispoziţie un elicopter SMURD astfel încît să ajungă în timp util pentru operaţie la Bucureşti.

“Nu au avut elicopter”

“Fata mea a ajuns la UPU la 12.14 noaptea şi am ajuns la Bucureşti la 5.45, fata mea avea toate şansele să trăiască dar nu am avut un elicopter la dispoziţie de la spital şi după o oră jumătate mi-au adus de acasă un neurolog nu neurochirurg care nu avea nicio treabă pt că fata trebuia operată” a declarat Marius Radu, tatăl fetei decedate.  Chiar dacă pe rolul Colegiului Medicilor nu se află încă nici o petiţie formulată de către tatăl elevei decedate, reprezentanţii instituţiei s-au exprimat mai tranşant decît o fac de obicei. Dacă Spitalul Judeţean Buzău ar fi avut angajat un medic neurochirurg şi dacă eleva ar fi beneficiat de un elicopter SMURD atunci părinţii ar fi putut spera ca fiica lor să se reabiliteze din punct de vedere medical. 
"Nu avem medic neurochirurg în spital şi nici nu avem cum să avem pt că în spital e lipsă de medici iar neurochirurgi nu o să avem şi faptul că nu a venit un elicopter. La ora aceea un elicopter nu poate veni la Buzău. Dacă exista un neurochirurg în spital şi nu aveam gardă de neurochirurgie cu sală dotată cu tot ce trebuie nu se putea interveni. Tot la Bucureşti era trimis”, a declarat dr. Ion Japie, preşedinte Colegiul Medicilor Buzău Etichete: decedată |  foamei |  greva |  intrat |  promoţie |  recent |  Tatăl |  şcoala |  şefei
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU