BREAKING NEWS Buzau
13 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 13 august 2019

Țânțarii ucigași fac victime la Buzău. Deces cauzat de West Nile

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2353 vizualizari 0 comentarii

    
Primul deces din regiune, cauzat de virusul West Nile, transmis de țânțari.
Autoritățile de sănătate publică din Buzău au primit rezultatul analizelor recoltate de la femeia de 64 de ani din Mihăilești, care a ajuns zilele trecute la Spitalul Județean, cu febră mare. Femeia a fost răpusă de virusul transmis de țânțari, fiind primul deces de această natură din regiune, și al doilea în țară, după un prim caz la Călărași.

Odată cu confirmarea primului deces cauzat de virusul transmis de țânțari, autoritățile de sănătate publică trebuie să ia o serie de măsuri. În primul rând, la centrul de recoltare a sângelui nu vor mai fi primiți localnici din zona Mihăilești, de unde provine victima virusului. În al doilea rând, primăriile au fost somate de DSP să intensifice acțiunile de stârpire a țânțarilor.

”Astăzi am primit confirmarea, din păcate, a prezenței virusului West Nile, la cazul de meningoencefalită acută, femeia de 64 de ani, care a murit într-o clinică de boli infecțioase din Bucuresti. Ca urmare, conform metodologiei, Direcția de Sănătate Publică a trimis spre știință această situație la Centrul de recoltare de sânge, pentru că este obligat să excludă toți donatorii care vin din zona Mihăilești, la ANSVSA, care trebuie să știe și să își aplice măsurile specifice în această zonă și nu în ultimul rând, am revenit cu adresă la toate primăriile, pentru a acționa cu maximă urgență, în ceea ce privește realizarea dezinsecțiilor, în mod special acolo unde există lucii de apă. Medicii de familie știu, au această metodologie și vor trebui să declanșeze o intensificare a educației sanitare pe care trebuie să o facă în teritoriile în care lucrează, în ideea în care oamenii trebuie să fie sensibilizați din nou asupra măsurilor pe care trebuie să le ia în gospodării, cât și a vestimentației.”, a declarat medicul Carmen Scântei de la Direcția de Sănătate Publică Buzău.  

La finele săptămânii trecute, o femeie de 64 de ani din Mihăilești a ajuns la Spitalul Județean cu febră mare și stare generală proastă. A fost internată inițial pe secția Medicală, după care a fost transferată la Terapie Intensivă pentru ca în scurt timp să fie transferată la Spitalul Victor Babeș din Capitală unde a murit. Femeia a suferit o  meningo encefalită declanșată de infecția cu virus West Nile, transmis de țânțar.   Este al doilea deces cauzat de virusul West Nile, după unul înregistrat recent în Călărași.

În acest context, Ministerul Sănătății a cerut o atenție sporită pentru protecția împotriva înțepăturilor acestor insecte. În țara noastră au fost semnalate 43 de specii de țânțari, iar virusul West Nile nu se transmite de la om la om, ci este transmis de "mai multe specii de țânțari".
 

Etichete: Buzău |  confirmat |  Deces |  Țânțarii |  infectarea |  ucigași |  victime
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU