16h 43' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 12 iunie 2019

UPDATE Cum a vrut un buzoian să intre în ”lumea bună” a traficanților de arme

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1694 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [16:43] 12 IUN 2019 › Brașoveanul de 47 de ani, implicat în contrabanda cu arme în care apare și numele unui buzoian de 20 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

UPDATE [11:44] 12 IUN 2019 ›
Buzoianul de 20 de ani, care ar fi adus arme din străinătate și le-ar fi vândut unui brașovean, scapă de arestul preventiv. Magistrații de la Judecătoria Buzău, în fața cărora a fost adus de către procurori, au dispus ca tânărul să fie pus sub control judiciar pentru 60 de zile.


UPDATE [11:07] 12 IUN 2019 ›  Buzoianul reținut la Brașov este, potrivit unor surse bine informate, un tânăr, mutat de ceva vreme în județul Ialomita, care s-a visat, tot timpul un mare traficant de arme. Tânărul ar fi  intrat în contact cu brașoveanul căruia i s-ar fi  lăudat că poate face rost de orice tip de armă și i-ar fi propus partenerului său să formeze o rețea infracțională.  Cum ,,afacerile" de acest tip sunt atent monitorizate de structuri specializate, rețeaua nu s-a constituit iar cei doi vor fi, foarte probabil, arestați preventiv.


La perchezitii s-a descoperit un adevarat arsenal

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au făcut trei percheziţii în judeţele Braşov şi Ialomiţa la persoane bănuite de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Descinderile polițiștilor buzoieni  au vizat doi bărbaţi la care anchetatorii au găsit pistoale cu glonţ, arme de diferite tipuri, muniţie şi mai multe componente de armament, toate deţinute ilegal. Un tânăr de 20 de ani din Buzău a fost vizat de acțiunea oamenilor legii.

Poliţiştii din Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţele Braşov şi Ialomiţa. Activităţile au vizat doi bărbaţi, în vârstă de 20 şi 47 de ani, din Buzău şi Braşov, bănuiţi de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
”În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum şi mai multe componente de armament (ţevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deţinute ilegal.
Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Braşov ar fi achiziţionat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă”, a anunţat, miercuri, Poliţia Română.
În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei, în vederea dispunerii măsurilor legale. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU