11 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 iulie 2018

Tabloul complet al examenelor naționale la Buzău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1736 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Emoţiile absolvenţilor din ciclul gimnazial au ajuns la final,dupa ce s-au afişat rezultatele repartizării computerizate în funcţie de mediile şi opţiunile fiecăruia. Elevii au aflat la ce liceu vor învăţa în următorii 4 ani.

 

Conform așteptărilor și statisticilor, pe primul loc după ultima medie de admitere se situează Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, chiar dacă mediile de anul acesta au fost mai mici decât cele de anul trecut. Ultimele medii de admitere pe profile, față de 2017, sunt următoarele: 9,78 la matematică - informatică bilingv, față de 9,87 anul trecut, și 9,42 la matematică informatică, față de 9,63, anul trecut. La științele naturii, 9,31, față de 9,54 anul trecut, iar la științe sociale, 9,15, față de 9,41, anul trecut. La filologie, 8,95, față de 9,34, anul trecut, filologia cu bilingv engleză 8,79, față de 9,32 anul trecut.

Tot la Hasdeu vor fi și cei mai mulți elevi care au avut media de admitere 10. Patru dintre ei au fost admiși aici, în timp ce o tânără de la Pătârlagele, cu media de admitere 10, a optat pentru un liceul din orașul natal. 

Hasdeul, pe locul cinci naţional

În topul celor mai mari medii de admitere realizat la nivel național, Colegiul Hasdeu ocupă locul 5. Colegiul Național „Sfântul Sava” București e fruntaș, cu media 9,91 la specializarea matematică-informatică bilingv. Locul al doilea a fost adjudecat de Colegiul Național „Mircea cel Bă­trân” din Constanța, cu media 9,85, aceeași specializare în trend, matematică-informatică bilingv, iar al treilea loc este ocupat de Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova cu media 9,85, la profilul științe ale naturii.

Eminescu, pe locul doi

La nivelul județului Buzău, pe locul al doilea în ierarhie se află Colegiul Național „Mihai Eminescu”, ultima medie de admitere fiind 8,72, la științe sociale, iar pe locul al treilea Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, cu media 8,20, la științe sociale.

Învățământul obligatoriu de 10 clase presupune și un pol opus, unde lucrurile stau jalnic și crudă mărturie pentru hăul creat între ”bogați și săraci”. Deși țara geme de specialiști cu studii, experiență, vechime și har în și pentru agricultură, cu cea mai mică medie, de 2,19, a fost repartizat un elev nu în altă parte decât la Colegiul Agricol Buzău.

Problemele repartizării computerizate

Dincolo de luminile briliante ale rampei elitiste, continuă și drama elevilor rămași pe acasă sau nerepartizați. În Buzău, 34 de tineri cu medii între 6,72 și 2,11 n-au prins malaxorul repartizării computerizate, fie pentru că nu au trecut un numărul suficient de opțiuni pe fișa de admitere, fie din motive care scapă mereu înțelegerii acestei proceduri.

Admiterea la liceu trece și anul acesta, cu surle și trâmbițe, ca un succes căruia nu trebuie să i se caude nod în papură. Partea mai puțin vizibilă la ierarhiilor este lipsa de soluții pentru evitarea diferenței dintre excepția dată ”de nota 10 pe linie” și regula notei ”5 tras de păr”, toate pe fondul unui abandon școlar al adolescenților care preferă piața cenușie și neagră a muncii de aiurea, după ce încearcă să rămână în băncile în care anual sunt repartizați.

 

 

 Etichete: Buzău |  complet |  examenelor |  nationale |  Tabloul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU