29 [DEC 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 29 decembrie 2017

Sute de buzoieni s-au înghesuit să-şi plătească taxele înainte de Anul Nou

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1946 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

N-au vrut  să intre cu datorii în noul an. E o superstiție care în fiecare iarnă, în pragul Anului Nou, îi trimite pe oameni la primărie, ca să-și plătească dările. Așa e peste tot și nu de puține ori pe ultima sută de metri se formează cozi la ghișee. Așa a fost vineri și la Primăria Buzău unde oamenii au stat la coadă minute în șir ca să-și plătească taxele, impozitele ori amenzile. Și pentru că azi era program scurt, șefii din Primărie au luat decizia suplimentării numărului de ghișee deschise.
.                                                                                                                                                            Chiar în ultima zi lucrătoare a anului, zeci de buzoieni s-au așezat la coadă pentru ca noul an să nu îi prindă cu datorii. Buzunarele nu vor mai fi la fel de pline în noaptea de Anul Noi, dar oamenii sunt măcar liniștiți că și-au făcut datoria. 
 
Georgeta Cristea, șef serviciu  Primăria Buzău a declarat pentru Focus TV ca personalul de la ghisee a trebuit suplimentat pentru a face fata situatiei"Nu ne-am aşteptat. au fost şi ieri dar au fost maxim 10-12 persoane. Şi ieri am suplimentat şi s-a fluidizat un pic mai mult. Am întrebat şi oamenii de la coadă şi au zis că nu vor să treacă în anul viitor cu datorii. Am suplimentat cu încă 3 persoane de la alte servicii. Colegii sunt la serviciu. Programul aici este până la două, însă conform normelor de închidere a anului financiar, Trezoreria încheie programul ceva mai  devreme şi încasăm până l ora 12."

Așa că vineri,in ultima zi lucratoare a lui 2017, holul Direcției de Taxe și impozite era plin de contribuabili care au așteptat minute bune pentru a ajunge la ghișeu. În timp ce unii își achitau taxele restante, alții au vrut neapărat să scape de corvoada amenzilor de circulație încasate în acest an.
Au fost și oameni care au stat la coadă doar ca să rezolve o problemă fiscală și să poată intra astfel fără griji în noul an.
Aglomerat la ghișee ar putea fi și la începutul anului. De altfel, tendința s-ar putea menține pînă la sfîrșitul lunii martie, dat fiind că primăriile le acordă bun-platnicilor o reducere de 10% în cazul contribuabililor care-și achită integral impozitele și taxele în primul trimestru al anului.Etichete: buzoieni |  inainte |  inghesiut |  plateasca |  taxele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU