08 [APR 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 08 aprilie 2020

Sună sirenele pentru primul cadru medical răpus de coronavirus!

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2867 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

La ora 12.00,  toate sirenelor salvărilor din Buzău și din țară, care sunt staționate, vor fi pornite, în memoria primului ambulanțier răpus de coronavirus.

Timp de un minut, sirenele și semnalele luminoase ale ambulanțelor din toată țara vor fi pornite, în semn de recunoștință față de ambulanțierul din Suceava care s-a îmbolnăvit luptând cu coronavirusul și a murit marți, acasă.

Cristian Stupiuc avea 52 de ani și lucra de 25 de ani la Serviciul Județean de Ambulanță Suceava. Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID-19 în data de 24 martie A fost testat și a primit rezultatul pozitiv  sase zile mai târziu. A fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea, știind situația din spitalul Suceava, transformat într-un focar de infecție dar și unde era atâta nevoie de paturi și tratament pentru sutele de bolnavi din acest județ. Ambulanțierul a murit marți,  acasă. El va fi înmormântat miercuri,  în localitatea suceveană Salcea. 

La ora 12.00, începe slujba de înmormântare.  Timp de un minut, în memoria primului cadru medical răpus în Romania de coronavirus, ambulanțele vor porni sirenele și girofarurile.  

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus. Cu moartea ambulanțierului din Suceava, breasla halatelor albe înregistrează și primul deces. 

 Etichete: cadru |  coronavirus |  medical |  pentru |  primul |  răpus |  sirenele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU