10 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 10 august 2018

Sug burta sau la tribunal?/ Polițiștii locali, în ținută sportivă, la probe

Redacţia sansanews.ro alte articole de Redacţia sansanews.ro
1 vot 1923 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Mai puțin de două săptămâni au la dispoziție polițiștii locali pentru a se antrena să facă față probelor sportive pe care trebuie să le susțină pentru a face dovada că își merită postul ocupat. Primăria Buzău a stabilit, prin dispoziția edilului șef, Constantin Toma, perioada în care vor avea loc probele sportive pentru verificarea aptitudinilor fizice de către personalul contractual din Direcția Poliției Locale.


Testările vor avea loc în perioada 20-24 august a.c. Polițiștii locali se vor prezenta la ora 8.00, la stadionul de atletism, cu ținută sportivă, având asupra lor și un document de identitate și o adeverință de la medicul de familie cu mențiunea ”apt pentru efort fizic”. Cei care, în intervalul menționat, se vor afla în concediu, de orice formă, vor susține evaluarea în perioada 10-11 septembrie.


Susținerea probelor sportive, impusă prin hotărâre de Consiliu Local Municipal, nu le pică deloc bine polițiștilor locali.„Primele probe sportive nu sunt probe sportive, este pregătire fizică. Probele sportive sunt ilegale, așa cum știe și domnul primar. Oamenii sunt pregătiți pentru încă o acțiune în instanță. Luni, cel târziu marți, avem numărul de dosar depus la Tribunalul Buzău. Am trimis motivarea la Primăria Buzău, acum așteptăm instanța să decidă. Încă o dată, domnul primar face ilegalități și nu dorește să colaboreze cu poliția locală”, a declarat Vasile Ene, lider de sindicat.

Nemulțumiți de ce li se întâmplă, polițiștii locali au mers în audiență la prefectul județului. Întrevederea a avut loc pe 7 august, dar subiectul va fi reluat si pe 21, luna în curs, în cadrul Comisiei de dialog social.


Reamintim că, printr-o decizie a Consiliului Local Municipal, s-a stabilit ca personalul contractual din cadrul Poliției Locale Buzău, să treacă printr-o serie de examene menite să testeze condiția fizică a polițiștilor locali. Probele sportive ar urma să fie date de peste 200 de angajați, din cei peste 400, câți are municipiul Buzău, restul fiind funcționari publici care scapă deciziei menționate. Dacă nu vor trece aceste probe, polițiștii locali nu vor putea fi concediați din prima, însă dacă eșecul lor se va repeta, vor putea fi dați afară. Mai exact, ar putea fi concediați dacă nici după cele 90 de zile de la primul examen nu vor promova întrecerile sportive. Dosarul lor va ajunge la medicina muncii, iar medicul va fi cel care va decide dacă angajatul mai este sau nu apt pentru postul pe care îl ocupă.
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU