28 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 28 august 2019

Subprefect, susținut de ALDE: ”Nu îmi dau demisia”

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 3180 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Subprefectul de Buzău, Leonard Dimian, rămâne deocamdată în funcție. Numărul doi în Instituția Prefectului Buzău spune că decizia liderilor ALDE de a ieși de la guvernare nu presupune automat și retragerea din funcțiile de conducere a directorilor și celorlalți șefi din teritoriu. O eventuală demisie va veni doar în momentul în care conducerea ALDE Buzău va decide că este este momentul pentru acest gest.

Decizia liderilor ALDE de a se retrage de la guvernare a fost urmată de demisii ale miniștrilor și secretarilor de stat, dar și a unor prefecți și subprefecți. Însă, în teritoriu lucrurile stau diferit. Liderii de organizații județene, cum este și cazul celor din Vrancea, au rămas pe poziții și nu au rupt alianța cu PSD, subliniind că politica de guvernământ nu se amestecă deloc cu administrația. La Buzău, conducerea ALDE încă analizează situația. Până în acest moment niciun șef de instituție sprijinit de partidul lui Călin Popescu Tăriceanu nu și-a dat demisia. Este și cazul subprefectului Leonard Dimian, cel care a ajuns la vârful Prefecturii propulsat de ALDE. Dimian a declarat că deocamdată rămâne în funcție.
”Este vorba despre calitatea de înalt funcționar public. Procedurile sunt un pic mai complicate, când o să fie cazul o să vă comunic. Că va fi un act unilateral, că va fi vorba despre o decizie pe linie administrativă, o să știți. La nivel central funcțiile de ministru nu sunt asimilate înalt funcționarilor publici, acolo e altceva, e o decizie politică, în teritoriu se vor analiza lucrurile punctual pe fiecare organizație în parte. Deocamdată nu îmi dau demisia”, a declarat miercuri subprefectul de Buzău, Leonard Dimian.  

Subprefectul de Buzău, Leonard Dimian, a ajuns la vârful Prefecturii susținut de ALDE. Numirea acestuia la începutul lunii iulie s-a făcut în urma unor presiuni politice în condițiile în care PSD era în fața unei moțiuni de cenzură și avea nevoie de voturile parlamentarilor ALDE pentru a rămâne la guvernare. PSD a cedat astfel ALDE locul deținut până atunci de generalul Lucian Foca.
Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu mai are la Buzău reprezentanți și în alte funcții de conducere. Este vorba despre Florina Stoian, șefa învățământului judetean, însă aceasta are un mandat câștigat în urma unui concurs, Fănică Bârlă, șef la Electrica Distribuție, Ovidiu Anghel, director al Electrica Furnizare dar și Ștefan Jercan, șef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Pe de altă parte, un pas în spate a făcut Timotei Oprea Stoian. Numit la jumătatea lunii iulie în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, acesta si-a anunțat marți demisia din funcție.     Etichete: ALDE  |  Leonard Dimian |  demisia |  Subprefect |  susținut
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU