28 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 28 august 2019

Sub ce auspicii începe la Buzău anul școlar 2019-2020

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2700 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Mobilizare pentru asigurarea celor mai bune condiții de începrea noului an școlar. Echipe mixte formate de inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică, pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și funcționari ai Prefecturii Buzău au verificat fiecare școală din județul Buzău. Iar neregurile au curs. Cu mai puțin de două săptămâni înaintea revenirii la cursuri, Buzăul are zeci de școli fără apă potabilă, cu toalete improprii și pot fi un pericol în cazul unui incendiu.

Lista neregulilor  a fost  dezbătută miercuri în Colegiul Prefectural. Primele luate în vizor au fost cele 37 de școli care nu au autorizații sanitare de funcționare, cele mai multe pentru că nu au sursă de apă potabilă.
Un număr și mai mare de școli, mai exact 123 nu au avize de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență iar  directorii nici nu par interesați să rezolve problema. Cel puțin aceasta a fost concluzia trasă în urma întâlnirii organizate de Inspectoratul Școlar la care din cei 50 de manageri invitați au venit doar 21. Pentru remedierea acestei situații, prefectul Carmen Ichim a cerut rapoarte de specialitate întocmite de fiecare director în parte și depuse la ISU.
Pe lângă neregulile descoperite, echipele de control s-au întors de pe teren și cu o listă a sancțiunilor. 12 directori au fost amendați cu suma de 2500 de lei fiecare pentru că nu aveau avize pentru securitate la incendii, iar alți trei au primit avertismente.
Cea mai gravă situație a fost descoperită la grădinița din Balta Albă, unde în urmă cu câteva luni, Direcția de Sănătate Publică a decis suspendarea autorizației de funcționare.
”Grădiniței Balta Alba i s-a suspendat activitatea conform Deciziei de suspendare nr. 1/13.05.2019 pentru lipsa autorizației sanitare de funcționare, grup sanitar neutilizabil, în stare avansată de degradare (fără uși, acoperiș spart, pereți dărâmați, invadat de vegetație, fără cale de acces)”, se arată într-o infomare a DSP Buzău.
După plecarea echipelor de control acolo au fost demarate lucrări, urmând ca directorul unității să depună documentația în vederea obținerii autorizației de funcționare iar cei 11 copii să poată merge la grădiniță în condiții decente.
Tot în timpul verificărilor demarate în această perioadă au fost inventariate și microbuzele ce urmează să asigure naveta elevilor până la școală dar și echipele ce vor asigura paza în unitățile de învățământ. La aceste capitol, deocamdată, nu au fost descoperite neconformități.

 

 

Etichete: auspicii |  începe |  Buzău |  școlar
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU