14 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 14 noiembrie 2019

Strategia lui Toma pentru turul doi al prezidențialelor: ”Să-mi văd de treaba mea”

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 3277 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

După alegerile de duminică a venit momentul analizelor și stabilirea strategiilor pentru cel de-al doilea tur de scrutin. Fiecare organizație va trebui să mobilizeze electoratul în așa fel încât candidatul partidului, Viorica Dăncilă, să atingă pragul de 50% plus 1 voturi, necesar pentru a fi declarat câștigător al bătăliei finale. Un prag realist, care nu le-ar pune probleme social-democraților din Buzău, care au reușit să dea în primul tur unul dintre cele mai bune scoruri electorale din țară pentru Viorica Dăncilă.

Ținta de 50 la sută plus 1 este firească, spun liderii organizației buzoiene a PSD, care nu se tem că aceasta nu ar putea fi atinsă. În Buzău, PSD a câștigat alegerile, având unul dintre cele mai bune scoruri din țară. Putea să aibă un scor și mai mare, dacă nu era tras în jos de municipiu, unde pe locul întâi s-a clasat Klaus Iohannis. Social-democrații buzoieni pun acest lucru pe seama unei campanii agresive care a avut loc în orașe, așa că atenția lor se va îndrepta în perioada următoare pe contracararea acesteia.
Procentul de 50 la sută plus unu e o normalitate a unei acțiuni pentru  a obține Cotroceniul. Firește pentru a câstiga prezidențialele trebuie să câștigam acest scor. La Buzău nu va fi nici o problemă, întotdeauna am câstigat pentru candidatul nostru. Va fi mai greu la municipiu, însă întotdeauna județul a balansat situația și nu cred că vom avea probleme să obținem acest procent” a declarat pentru Focus Fm , senatorul PSD Lucian Romașcanu.  
De altfel, aceeași părere o are și primarul Constantin Toma, care este și liderul organizației municipale a PSD. Toma spune că strategia sa va fi în primul rând să-și vadă de treabă la Primărie și să le transmită buzoienilor ce a făcut partidul pentru oraș.
”Strategia mea e să-mi văd de treaba mea. Ce vă pot obliga eu să votați Viorica Dăncilă? Eu am povestit că nu trebuie glorificată doamna Viorica Dăncilă ci PSD. Cu toată modestia, se întâmplă lucruri iar oamenii sunt mulțumiți de ce am reușit să facem.(..).Nu-mi fac probleme și cred în inteligența buzoienilor”, a spus Constantin Toma.

Însă,  după ce PSD a pierdut alegerile în municipiul Buzău, e lesne de dedus că misiunea pesediștilor nu va fi ușoară în turul doi și nu sunt excluse surprizele. Social democrații  trebuie să se regrupeze, votul de la municipiu fiind clar un semnal de alarmă pentru ei. Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU