06 [OCT 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 06 octombrie 2014

Stațiunea Viticolă Pietroasa, vizitată de şefii de la Agricultură

Adrian Crăciun alte articole de Adrian Crăciun
0 voturi 1335 vizualizari 0 comentarii adriancraciun@sansanews.ro

Buzoienii se pot lăuda cu vinuri medaliate cu aur şi argint la concursurile de specialitate, dar şi cu o Stațiune de Cercetare în Viticultură renumită. Acesta este se pare unul dintre motivele pentru care domeniul vinificaţiei va fi astăzi în centrul atenţiei pentru şefii de la Agricultură. Astfel, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, va efectua astăzi, începând cu ora 15.00, o vizită de lucru la Stațiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa. Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul MADR, în cadrul evenimentului, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va vizita podgoria, capacitățile de producție și crama, aflate în administrarea stațiunii buzoiene.


Stațiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa, județul Buzău, filială a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, a câștigat de-a lungul timpului numeroase premii pentru vinurile obținute și deține o vinotecă de o valoare inestimabilă. Totodată, cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa s-au remarcat prin vasta activitate științifică, concretizată în colecția de soiuri omologate, precum și prin implementarea cu succes a mai multor proiecte cu finanțare europeană. Cercetătorii buzoieni se pot lăuda cu vinuri medaliate cu aur şi argint la concursurile de specialitate, reprezentanţii Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa fiind premiaţi la concursurile de specialitate. De exemplu, anul trecut, ei au fost invitaţi de mai multe ori pe podiumul Galei de premiere International Wine Contest Bucharest 2013, organizat sub tutela OIV Organizației Internationale a Viei și Vinului. La această competiţie, vinurile româneşti au fost premiate cu 39 de medalii de aur şi 60 de argint, din judeţul nostru cele mai bune rezultate fiind obţinute de Staţiunea pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa care a obţinut două medalii de aur şi două de argint.


Din păcate, 2014 este un an neprielnic pentru viticultorii buzoieni. Ploile dese şi abundente, temperaturile scăzute din primăvară, dar și grindina căzută în unele zone ale judeţului au redus drastic producţiile de struguri. În multe zone,  nici măcar tratamentele fitosanitare aplicate în număr mai mare decât în mod obișnuit nu au stopat răspândirea agenților patogeni. Cele mai slabe producții sunt înregistrate în zona Râmnicului, unde grindina a făcut ravagii. Cu toate că producțiile de struguri vor fi slabe, specialiștii estimează că boabele vor avea un conținut ridicat de zahăr, ceea ce înseamnă că vinul obținut va fi puțin, dar bun.Etichete: Agricultură |  Pietroasa |  Stațiunea |  Viticolă |  vizitată |  şefii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU