18 [APR 16] ACTUALITATE Buzau
Luni, 18 aprilie 2016

Staţiunea Monteoru se pregăteşte de sezonul de vară

Elena Petre alte articole de Elena Petre
2 voturi 1664 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Staţiunea Sărata Monteoru, renumită pentru apa sărată care acţionează bene­fic asupra organismului, a devenit în ultimii ani un loc preferat din ce în ce mai mult de turişti. Persoane din împrejurimi dar şi din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării, aleg să petreacă vacanţele sau week-end-urile în aer liber, la Sărata Monteoru. 

Dovadă că turiştii se simt ca acasă şi găsesc tot ceea ce au nevoie în vacanţă este faptul că revin în fieca­re vară în staţiunea din Buzău. În curînd, stră­zile din Sărata Monteoru vor deveni din nou neîncăpătoare.            
Şi pentru a-i primi aşa cum se cuvine pe turişti, autorităţile din comună au dat startul pregătirilor pentru noul sezon. Primul test îl vor da peste doar două săptămîni, de Paşte, aşa că nu este timp de zăbovit.  Încă de zilele trecute, muncitorii au luat cu asalt parcurile şi celelalte spaţii verzi din staţiune. Nu au fost uitate nici străzile, care trebuie să arate perfect. 
 
Ştefan Chircă, primar comuna Merei, judeţul Buzău: „Am început curăţenia în staţiune cu cei de la «ajutorul social». Am început prin a face curăţenie pe artere şi în parcuri, în plus, avem un ajutor de la cei de la URBIS în baza asocierii pe care o avem cu Sărata Monteoru şi Buzău”.

Cîteva proiecte în derulare

Dar pentu ca totul să fie perfect, autorităţile locale au în vedere noi proiecte pentru Sărata Monteoru.  
Se lucrează intens în această perioadă la proiec­tarea unui parc de aventură, un loc în care turiştii care ajung în staţiune să îşi petreacă timpul liber şi să experimenteze senzaţii noi. Dar pentru ca turiştii să ştie exact ce li se oferă şi ce pot vizita în staţiune, a fost construit deja un centru de informare turistică. În curînd va fi organizat concursul pentru angajarea ghizilor, astfel că în vară, orice persoană care va ajunge în staţiune va putea călca mai întîi pragul centrului unde va putea afla orice detaliu despre locul în care se află. 

Ştefan Chircă, primarul Mereilor spune că: „Sîntem în faza pregătirilor pentru a scoate la concurs două posturi de ghid turistic. Turiştii care vor veni la Sărata Monteoru vor putea să se informeze la Centrul de Informare Turistică despre ce pot vizita, cum îşi pot petrece timpul liber şi unde se pot caza”. 

Pe lîngă acţiunile demarate de Primărie, şi proprietarii de pensiuni din zonă sînt în toiul pregăti­ri­lor. Turiştii deja au început să sosească, iar peste două săptămîni nu vei mai avea unde să arunci un ac. Aşa că în bucătării este forfotă mare pentru ca turiştii să aibă parte de un festin culinar de sărbătorile care se apropie. Bucatele tradiţionale, friptura de miel, cozonacii, pasca şi ouăle roşii, nu vor lipsi de pe mesele pensiunilor. 

Sărata Monteoru este o staţiune renumită pentru băile sărate şi curele cu nămol, însă aici se găsesc şi numeroase obiective turistice, cum ar fi mina de petrol, unică în Europa prin sistemul de exploatare a zăcămintelor, dar şi un vestit parc dendrologic,  situat în centrul staţiunii, pe fostul domeniu al familiei Monteoru.Etichete: Monteoru |  pregăteşte |  sezonul |  Staţiunea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU