13 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 13 iulie 2018

Statistic,accidentele rutiere grave au scazut

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1601 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Când vine vorba despre tragediile produse pe șosele, în urma unor accidente rutiere, există o parte plină și una goală a paharului. Șoselele continuă să fie însîngerate, însă partea bună este că numărul destinelor frînte în urma unor accidente grave de circulație a scăzut considerabil în primul semestru al acestui an, față de anul trecut. Buzăul este, potrivit bilanțului prezentat de Inspectoratul Județean de Poliție, printre puținele județe din țară în care numărul accidentelor grave a scăzut iar asta ar putea fi si rezultatul măsurilor preventive și amenzilor. În primul semestru al acestui an, polițiștii rutieriști din Buzău au împărțit pliante și sfaturi unui număr de aproximativ 6000 de persone  fie ei șoferi, pietoni, bicicliști sau alte categorii de participanți la trafic. Iar activitățile de prevenire au avut efectul scontat, pentru că numărul accidentelor grave înregistrate pe șoselele județului s-a diminuat considerabil,dupa cum a declarat  comisar-sef ,Laurentiu Pantazi ,inspector sef al IPJ Buzau. 
 Potrivit poliţiştilor, viteza excesivă nu s-a mai aflat, în primul semestru, pe primul loc în ceea ce priveşte cauzele producerii accidentelor de circulaţie. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost depăşirile neregulamentare şi indisciplina pietonilor.
Pe de altă parte, poliţiştii de la circulaţie au avut mai mult de lucru în ultima vreme. Asta pentru că, din cauza lucrărilor, în special la podul de la Mărăcineni, au fost nevoiţi să se afle mai des pe teren, pentru dirijarea traficului, astfel încît să nu fie blocaje majore.
Etichete: accidentele |  grave |  rutiere |  scazut |  Statistic
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU