01 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 01 iulie 2019

START bacalaureat, probe scrise!

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1508 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
START bacalaureat probe scrise!

Absolvenții de clasa a 12-a încep luni, 1 iulie, probele scrise ale bacalaureatului cu examenul la Limba şi literatura română. Examenul continua cu proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie iar ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului şi specializării - se va desfăşura joi, 4 iulie.                                      
Afişarea primelor rezultate este programată pentru 8 iulie şi este urmată de depunerea eventualelor contestaţii. Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate eventualele contestaţii, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.                         
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio, susţine Ministerul Educației Naționale. Atenție, cei surprinși că încearcă să fraudeze examenul vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Ca urmare, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.    Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţia celor interesaţi linia Telverde 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1-4 iulie, între orele 8:00 - 16:00.
Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
 
 

Etichete: Buzau |  elevi |  liceeni |  bacalaureat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU