15h 16' ACTUALITATE Buzau
Luni, 23 martie 2020

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, centru de îngrijire pentru bolnavii COVID 19

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3078 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [15:16] 23 MAR 2020 ›

Primarul orașului Râmnicu Sărat confirmă că Spitalul Municipal va deveni centru de tratare a bolnavilor cu COVID 19. 

”Am primit astăzi o adresă oficială prin care am fost înștiințați că spitalul va fi transformat în spital tampon pentru trarea cazurilor de COVID 19. Nu ne-a întrebat nimeni nimic. De la momentul la care am primit informarea oficială, Spitalul Municipal se pregătește pentru a aduce această adresă și măsurile impuse la bun sfârșit. Sunt evacuați toți pacienții spitalului”, a declarat Cârjan.

Primarul  orașului a adăugat că spitalul din Rm. Sărat se confruntă cu o lipsă de cadre medicale dar și de echipamente cu care puținii medici să poată face față luptei cu coronavirusul, iar aceste aspecte i le-a adus la cunoștință, printr-o adresă,ministrului Sănătății. 

” Ca primar nu sunt fericit de această decizie. Am trimis o adresă Ministerului Sănătății în care am ridicat problemele pe care le avem, vulnerabilitățile:  lipsa de medici, de dotări pentru a face față acestor probleme medicale și alte câteva aspecte. De asemenea, mai multe comunități care sunt deservite de acest spital își vor trimite pacienții la alte spitale. Spitalul din Râmnicu Sărat deservea oameni din acest oraș dar și din Vrancea și Brăila. Acum, aproape 100 de mii de oameni vor fi direcționați către Buzău, Brăila, Focșani. ”, a mai spus Cîrjan.

Primarul Râmnicului a declarat că luni după amiază toți bolnavii din spitalul râmnicean vor fi transferați către alte spitale, cei mai mulți către Spitalul Județean Buzău, în timp ce pacienții în stare bună vor fi externați.

 
Începe pregătirea spitalelor de primă urgență pentru suspecții și bolnavii confirmați cu coronavirus. Ministerul Sănătății propune ca Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat să fie unitate în care să fie spitalizați și tratați buzoienii suspecți că au contractat virusul nou și cei confirmați deja cu COVID 19. 

Autoritățile râmnicene trebuie să pregătească spitalul astfel că se va trece în orele următoare la transferul bolnavilor internați în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat în alte spitale din Buzău.

O astfel de situație, în care s-a propus ca doar anumite spitale să fie centre de tratare pentru bolnavii COVID 19, se regăsește și la nivelul județelor Galați și Brăila. Încă de duminică, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a trimis o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Brăila, în care se propune ca pacienţii din judeţul Galaţi, suspecţi si confirmaţi cu COVID-19, să fie trataţi în spitalele din Brăila. Conform proiectului, pacienţii nonCOVID-19 vor fi dirijaţi către spitalele de specialitate din Galaţi. Prin aceeaşi adresă se propune ca femeile cu probleme ginecologice şi gravidele confirmate Covid 19 să fie dirijate către spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Buna Vestire Galaţi.


Etichete: îngrijire |  bolnavii |  centru |  COVID |  Municipal |  pentru |  Râmnicu |  Spitalul |  Sărat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU