08 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 08 februarie 2018

SPECIALIȘTII AVERTIZEAZĂ: „Se poate muri de la prima doză!”

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
2 voturi 2303 vizualizari 1 comentariu florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Amploarea pe care consumul de etnobotanice și alte substanțe psihoactive a luat-o la Buzău a mobilizat autoritățile într-o acțiune comună, care a avut loc, joi dimineață, la Consiliul Județean Buzău, unde au fost discutate măsuri și acțiune care ar trebui întreprinse la nivelul județului pentru a limita acest fenomen.

Au fost prezenți specialiști din cadrul Consiliului Județean, Jandarmeriei, Poliției, Prefecturii, Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Spitalului Județean de Urgență, Direcției Naționale Antidrog și Inspectoratului Școlar Județean Buzău, dar și părinți, profesori, pedagogi și asistenți sociali care interacționează zi de zi cu copiii și de la care se așteaptă să fie primii care sesizează schimbările de comportament ale acestora, schimbări ce pot avea drept cauză consumul de substanțe interzise. Cu toții au căzut de acord că acestora le revine o mare responsabilitate în recunoașterea schimbărilor de comportament și apoi formularea unei sesizări la numărul unic de urgență 112, care va direcționa apelul către autoritățile medicale, precum și către Poliție și Jandarmerie, pentru a iniția cercetările în vederea descoperirii filierei pe care au fost procurate.

Specialiștii prezenți la întîlnire cu explicat că etnobotanicele clasice, produse artizanal, pot fi mai periculoase decît drogurile consacrate și că pot provoca moartea de la prima doză consumată.

Aceeași specialiști au lămurit faptul că cei care pot fi trași la răspundere sunt dealerii și nu consumatorii.Etichete: AVERTIZEAZĂ |  poate |  prima |  SPECIALIȘTII
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Elena
08 februarie 2018
A murit un tânăr,ar trebui să vedem niște demisii!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU