18 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 18 august 2019

Sorina Pintea: ”Tragedia de la Săpoca putea fi evitată”

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
2 voturi 2779 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a ajuns duminică după-amiază, la Săpoca, pentru a supraveghea ancheta administrativă derulată de Corpul de Control. 

La sosire, Pintea a fost întrebată dacă putea fi evitată tragedia în urma căreia 4 pacienți și-au pierdut viața, iar alți 9 au fost răniți. ”O primă opinie personală - da, eu cred că da”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a făcut scurte declarații și despre situația personalului de îngrijire și supraveghere de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, afirmând că ”nu am primit nici o solicitare de la conducerea unității pentru aprobarea personalului de pază. Mai mult, în statul de funcții al acestui spital, în 2016 existau 828 de posturi, acum sunt 873, deci au fost aprobate și finanțate 45 de posturi în plus. Acum, de ce nu s-au ocupat, de ce nu s-au scos la concurs, este un aspect care pe mine m-a intrigat.” Sorina Pintea a adăugat și faptul că solicitările primate din partea sindicaliștilor din spital au vizat doar valoarea sporurilor salariale, nu și suplimentări de personal.

SE PREFIGUREAZĂ MĂSURI ADMINISTRATIVE DURE  
În ceea ce privește primele concluzii și măsuri, acestea ar putea fi făcute publice chiar în această seară, a anunțat Sorina Pintea: ” Sper ca împreună cu cei de la Corpul de Control să finalizăm, în seara aceasta, cercetările care țin de Miniserul Sănătății pentru a putea trage niște concluzii și a lua niște măsuri urgente. Vom prezenta datele finale, nu plec de aici până nu vom finaliza raportul.Mi-am luat niște date preliminare și sunt unele lucruri de neexplicat, vreau să vă spun că se verifică fiecare aspect în parte, inclusiv fișa postului personalului medical.”Etichete: masuri  |  Sapoca |  verificari |  Sorina Pintea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 2   -2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU