05 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 05 mai 2017

Soluţie buzoiană! Gropile din asfalt, acoperite cu cărămizi

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 1280 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Dacă vouă nu vă pasă, atunci o rezolvăm noi! Așa și-au spus buzoienii care locuiesc pe o stradă centrală din municipiul reședință de județ, sătui să-și tot rupă mașinile și încălțările în gropile din asfalt. Oamenii s-au pus pe treabă, iar gropile au fost acoperite ca prin farmec, nu cu asfalt ori cu alte materiale folosite pentru repararea șoselelor, ci cu...cărămizi. 
 
Strada Războieni e o arteră intens circulată dintr-o zonă centrală a municipiului Buzău dar cu toate astea asfaltul arată ca după bombardament. Cei care locuiesc în zonă nici nu-și mai aduc aminte de cînd strada nu a mai fost asfaltată. Doar cîrpeli s-au mai făcut din cînd în cînd. Disperați, locatarii au decis că e timpul să acționeze și să-și facă propria asfaltare... cu ce au de la îndemînă. Astfel, buzoienii au găsit propria soluţie şi au astupat gropile cu cărămizi.  E o măsură provizorie, după cum recunosc oamenii, dar ideea le-a venit din disperare, dar și pentru că autoritățile nu au avut nici o soluție.

„Vecinul şi-a dărîmat casa şi cu cărămizile care au fost la casă a astupat grpoile, că altă soluţie n-a existat. Orice maşină trece, troncăne de nu se mai poate. Este o soluţie provizorie, păcat de banii care se vor investi sau care s-au investit deja”, spune un cetăţean care locuieşte în zonă. Faptul că gropile au fost astupate cu cărămizi nu a rezolvat însă problema, iar strada e în continuare o adevărată piatră de încercare pentru șoferi. Oamenii așteaptă o asfaltare ca la carte, și nu iar peticeli.

Primarul nemulţumit de URBIS

Veștile care vin de la Palatul Comunal nu sînt însă tocmai cele pe care le așteaptă buzoienii. Primarul Constantin Toma se declară nemulțumit de ritmul și modul în care angajații Urbis Serv își fac treaba. Nu are însă altă soluție, așa că a decis să trimită drumarii să peticească ce se poate în tot orașul și abia după aceea se va trece la asfaltările propriu-zise. „Nu vor mai primi nici o comandă de stradă nouă pînă cînd nu vor astupa toate găurile din Buzău. S-au pus 3-4 cărămizi, le-am văzut şi eu, trec şi eu pe Războieni, mai sînt şi multe alte străzi. Asta este viteza de reacţie a URBIS-ului în momentul ăsta, asta este dotarea, lucrez şi eu cu ce am la îndemînă”, a declarat primarul Constantin Toma. Anul acesta, Primăria Buzău are în plan asfaltarea a 54 de străzi care nu au fost asfaltate niciodată, dar și alte cîteva zeci de artere pe care se va turna un strat nou de asfalt.Etichete: acoperite |  asfalt |  buzoiana |  cărămizi |  Gropile |  Solutie
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU