12 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 12 noiembrie 2018

Soluție-bombă în dosarul afaceristului Dorin Marinescu ”PITICU”

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
1 vot 3139 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

O soluție pronunțată astăzi de magistrații Curții de Apel Ploiești aruncă în aer unul dintre cele mai răsunătoare dosare instrumentate de procurorii DIICOT. Este vorba despre dosarul în care afaceristul Dorin Marinescu, zis Piticu’, a fost trimis în judecată alături de alți doisprezece inculpați, printre care un judecător, un lichidator judiciar și patru polițiști. La mai bine de un an și jumătate de la trimiterea dosarului în instanță, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Ploiești a constatat nulitatea rechizitoriului în cazul a trei inculpați și neregularități în cazul celorlalți și a decis să restituie cauza Serviciului Teritorial Buzău al DIICOT. 
Iată, mai jos, soluția: 


”Admite exceptia necompetentei dupa calitatea persoanei a organului de urmarire penala formulată de inculpatii STANESCU MIHAIL GABRIEL, GAVRILA LIVIU si CHIURCIU GHEORGHE si in consecinta : Constata nulitatea rechizitoriului din 26.04.2017 emis în dosarul nr. 64/D/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- DIICOT- Serviciul Teritorial Buzau, numai cu privire la cei trei inculpati . Restituie cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- DIICOT -Serviciul Teritorial Buzau in vederea aplicarii dispozitiilor art. 58 Cod pr.penala. II. Admite in parte cererile si exceptiile invocate de inculpatii Marinescu Dorin , Marinescu Carmen, Rosioru Vartan, Draghia Danut, Onel Ionel , Bajan Gheorghe, Rusu Petruta , Sandu Mihai si Stoica Ioan şi in consecinta: Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 64/D/P/2014 din 26.04.2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT - Serviciul Teritorial Buzau în ceea ce priveşte numarul infractiunilor de dare de mită , respectiv complicitate la dare de mita reţinute în sarcina inculpatilor Marinescu Dorin şi Marinescu Carmen . În baza art. 102 alin.2 Cod pr. Penala exclude din materialul probator interceptările şi înregistrările comunicaţiilor si in mediu ambiental efectuate în baza mandatelor.”


Soluția a fost pronuțată pe 12 noiembrie, cu drept de contestație. Dacă nu o vor contesta, procurorii DIICOT Buzău au la dispoziție 5 zile să comunice dacă mențin dispozitia de trimitere in judecata sau solicită restituirea cauzei ori sa procedeze la remedierea neregularităţilor actului de sesizare. Cert este că, prin  excluderea interceptărilor și înregistrărilor din dosar, cauza rămâne una foarte ”subțire”, fără acuzații de corupție, ci doar cu infracțiuni economice care ar mai putea fi susținute cu materialul probator rămas. 

De menționat că la acest deznodământ s-a ajuns după ce primul judecător care a analizat excepțiile și cererile în camera preliminară, la Curtea de Apel Ploiești, le-a respins, la pachet, iar Instanța Supremă, analizând contestația, a desființat, în parte, soluția și a dispus rejudecarea cererilor și excepțiilor invocate. 
De notat că este a doua oară când dosarul se întoarce la DIICOT Buzău ca urmare a neregularităților constatate în instanță. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU