12 [APR 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 12 aprilie 2014

Soldați pentru 24 de ore. Uite aici cum 14 elevi au devenit militari pentru o zi!

Mirela Dumitru alte articole de Mirela Dumitru
1 vot 1213 vizualizari 0 comentarii mireladumitru@sansanews.ro
Soldați pentru 24 de ore. Uite aici cum 14 elevi su devenit militari pentru o zi!

 Servesc patria!

 

 Acesta a fost sloganul unui program propus de Divizia 2 Infanterie “Getica”.

 

Și așa au răspuns 14 adolescenţi, care timp de 24 de ore au trăit ca niște adevărați soldați. Au avut un program de armată, începând cu trezirea dis-de-dimineaţă, înviorarea, instrucţia şi, cel mai așteptat moment, tragerea.

 

Totul a pornit pentru ei din pură curiozitate.

 

 

Au vrut să afle cum e viața în garnizoană. Iar tot ce au trăit le-a plăcut atât de mult, încât unii deja s-au hotărât: vor să facă asta pentru tot restul vieții.

 

 “Din curiozitate, cel mai mult pentru că atunci cînd am aflat şi eu şi colegele mele, am fost foarte încântate de acest program şi am hotărât să rămânem încântate de acest program şi  să vedem şi noi cum este o zi de militar

A fost o experienţă destul de plăcută avînd în vedere că a fost prima mea tragere, sper să mai am asemenea experienţe şi mă bucur că am participat la acest proiect

A fost o experienţă nouă, mi-a făcut plăcere, văd că m-am descurcat destul de bine

Îmi place că am tras prima dată cu arma şi e foarte frumos. Vreau să dau la viaţie la Piloţi“,  au declarat tinerii.

 

Instuctorii militari nu au fost deloc blânzi cu elevii. I-au tratat ca pe niște adevărați soldați. iar la final s-au declarat nu doar mulțumiți, ci și mândri de liceenii care au făcut parte din acest program.

 

Aprecieri la adresa liceenilor care au trăit pentru o zi ca militari  au venit inclusiv de la  vârful Diviziei 2 Infanterie Getica.

 

 “Le spuneam camarazilor mei care au fost instructorii lor pentru 24 de ore dar şi executanţilor, militarilor pentru o zi  că cea mai nobilă misiune pe care o are un cetăţean al României este aceea de a-ţi apăra patria şi în Armată, sigur dacă doreşti să îmbrăţişezi această carieră sînt şi avantaje şi dezavantaje“,  a declarat generalul de brigadă Lucian Foca, comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica”

 

Programul “Militar pentru o zi“ face  parte din calendarul de activităţi pe care militarii buzoieni le desfăşoară cu ocazia sărbătoriirii Zilei Forţelor Terestre, pe 23 aprilie.

 

 Etichete: armata |  elevi |  soldat |  militar
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU